EUROLYGA 2023

Klaipėdos „Dragūnas“ Lietuvos čempionatą pradėjo pergale

Trečiadienį įtikinama

Klaipėdiečiai savo varžovų nepasigailėjo.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Klaipėdiečiai savo varžovų nepasigailėjo.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2013, 1:08 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:01 AM

Pirmajame naujojo sezono susitikime „Dragūno“ rankininkai Utenoje 42:19 (18:8) sutriuškino vietos HC „Utenos“ septyniukę.

6 įvarčius į aikštės šeimininkų vartus įmetė Gražvydas Juška, 5 - Jonas Geryba, po 4 - Darius Jasinskas, Mindaugas Dumčius ir Tadas Stankevičius.

Šeimininkų gretose išsiskyrė Martynas Paukštė (5 įv.), Tomas Čiužas (4 įv.) bei Šarūnas Šeduikis (3 įv.).

„Rezultatas - neblogas, tačiau žaidimo norėtųsi geresnio. Į Uteną vykome tik pergalės. Uteniškiai kelia sau vienokius tikslus, o mes vėl tikimės laimėti čempionatą. Tačiau šiandien darėme pakankamai daug klaidų, kai kurie žaidėjai išėjo į aikštelę nesusikoncentravę, nepasiruošę ir dėl to buvo daug techninių klaidų. Iš savo komandos galėčiau išskirti Joną Gerybą, šis jaunas žaidėjas gerai dirbo puolime ir gynyboje, o iš senbuvių nieko nenorėčiau išskirti“, - iškart po rungtynių kalbėjo „Dragūno“ treneris Miglius Astrauskas.

HC „Utena“ ekipos treneris Gediminas Paukštė dėl pralaimėjimo pernelyg nesikrimto: „Pralaimėjome praėjusių metų LRL čempionams, padarėme daug techninių klaidų. Mūsų pergalė buvo mažai tikėtina. Iš savo komandos norėčiau išskirti Tautvydą Banį. Jis pasižymėjo kovingumu“.

Iš viso šiemet LRL pirmenybėse rungtyniaus devynios ekipos: be minėtų dviejų dar žais Varėnos „Ūla“, Kauno „LSU-Lūšis“ ir „Granitas-Gaja-Karys“, Vilniaus „VHC Šviesa“ ir HC „Vilnius“, Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ bei Alytaus „Almeida-Stronglasas“.

Dieną prieš čempionato pradžią vykusiame LRL posėdyje nemalonią naujieną pateikė Pasvalio „Triobet“ komandos atstovai - jie šiemet čempionate nedalyvaus.

LRL čempionato sistema išlieka tokia pati kaip pernai: I-ajame etape kiekviena komanda sužais po 2 rungtynes su kitomis čempionate dalyvaujančiomis komandomis - po vienerias rungtynes namuose bei išvykoje.

II-ajame etape aštuonios komandos varžysis atkrintamųjų varžybų serijose iki dviejų pergalių ir tik pagrindiniame finale komandos kovos iki trijų laimėtų susitikimų.

Kitose pirmojo turo rungtynėse šeštadienį Varėnos „Ūla“ priims Kauno „LSU-Lūšį“, Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ savo arenoje žais su HC „Vilniaus“ ekipa, o Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ laikinojoje sostinėje išmėgins jėgas su „VHC Šviesa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo