EUROLYGA 2023

Ekstremalai dviratininkai susitiko Kaune

Šeštadienį Kaune savo sugebėjimus ir bebaimiškumą demonstruoja greitojo kalnų nusileidimo dviračiais mėgėjai. Ekstremaliomis sąlygomis varžosi 60 dalyvių iš visos Lietuvos. Publika užgniaužusi kvapą stebi, kaip nutrūktgalviai dviratininkai įveikia įvairias kliūtis.

Kaune varžosi greitojo kalnų nusileidimo dviračiais mėgėjai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune varžosi greitojo kalnų nusileidimo dviračiais mėgėjai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Sep 14, 2013, 6:07 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:04 AM

Vytauto kalno skardyje ir Laisvės alėjos pradžioje buvo įkurta trasa greitojo kalnų nusileidimo dviračiais mėgėjams. 60 ekstremalios sporto šakos mėgėjų varžosi, kas ją greičiau įveiks.

Norint tai padaryti, tenka ne tik kuo greičiau važiuoti nuokalne, bet ir nepargriūti užkliuvus už medžių šaknų. Nusileidus nuo kalno dar reikia įveikti ir dirbtines kliūtis bei nuo jų sėkmingai nusileisti.

Dviratininkus nuo traumų saugo specialios apsaugos. Jų transporto priemones nuo smūgių į žemę amortizuoja taip pat specialiai sukonstruoti rėmai.

Renginio organizatoriai ekstremalaus sporto asociacijos “White Puppy“ nariai Sigitas Čiapas ir Paulius Putelis pasakojo, kad mūsų šalyje ši ekstremalaus sporto šaka atsirado 2009 metais ir kasmet populiarėja.

„Tai gana pavojingas, tačiau daug adrenalino suteikiantis sportas. Taip pat tai ir užkrečiantis reginys žiūrovams“, - įsitikinę ekstremalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.