EUROLYGA 2023

Dviratininkas didžiausią karjeros pergalę pasiekė būdamas 41-erių

Sulaukęs tiek metų, kai dauguma profesionalių dviratininkų baigia savo karjeras, Christopheris Horneris džiaugiasi geriausiais rezultatais gyvenime. 41 metų amerikietis sekmadienį pasiekė didžiausią pergalę savo karjeroje. Sekmadienį jis triumfavo tris savaites trukusiose daugiadienėse „Vuelta a Espana“ dviračių lenktynėse.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2013, 11:20 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:17 AM

„Profesionalas esu beveik 20 metų, todėl ši pergalė – mano sunkaus darbo įrodymas, - laimėjęs vienas iš didžiųjų lenktynių kalbėjo Ch.Horneris. - Didysis turas – kiekvieno dviratininko tikslas. Čia nori parodyti, koks esi geras.“

Ch.Horneris paskutiniame etape nepadarė klaidų ir į Madridą atvyko kartu su savo „RadioShack-Leopard“ komandos draugais. Netrukus jis paskendo fotografų blykstėse, kurios nušvietė raudonus lyderio marškinėlius.

Nugalėtojų rikiuotę užbaigė italas Vincenzo Nibali ir ispanas Alejandro Valverde.

Istorinė pergalė

Ch.Hornerio pavardė turėtų ilgam išlikti dviračių istorijos vadovėliuose. 41 metų dviratininkas tapo vyriausiu sportininku, triumfavusiu vienose iš trijų - „Vuelta a Espana“, „Tour de France“ ir „Giro d'Italia“ - Didžiojo turų lenktynių.

Anksčiau šis garbingas titulas priklausė Ferminui Lambotui. Jis 1922 metais laimėjo Prancūzijos lenktynes. F.Lambotui buvo 36-eri.

Ch.Hornerio pergalė amerikiečiams svarbi ne tik dėl pastarojo pasiekimo, bet ir dėl to, kad dviratininkas tapo pirmuoju JAV lenktynininku, kuriam pavyko laimėti „Vuelta a Espana“ trofėjų.

„Dauguma lenktynininkų laimi būdami apie 30 metų, turėdami mažus vaikus. Maniškiai jau yra tokių metų, kai gali suprasti ir džiaugtis tuo, ką daro tėtis. Kai sugrįšiu, namuose ilgai kalbėsimės apie šias lenktynes“, - sakė sportininkas.

Favoritu nebuvo

68-osios „Vuelta a Espana“ lenktynės buvo sutvertos tvirtiems dviratininkams. Trylika iš 21 etapo vyko kalnuose, todėl reikėjo daugybės jėgų ir valios pastangų. Ch.Horneriui, kuriam kitą mėnesį sueis 42-eji, pakako visko ir dar truputį liko. Kai jis stovėjo ant nugalėtojų pakylos, nuovargio dviratininko veide nesimatė.

JAV sportininkas šypsojosi, kai šalia jo į fotografus nuo podiumo žvelgė 28-erių ir 33-ejų metų varžovai.

„Man labai patiko tokios lenktynės. Kai pirmą kartą pamačiau, kokie bus keliai, žinojau, kad tai man ir mano važiavimo stiliui tiks tobulai“, - kalbėjo Ch.Horneris.

Kai paaiškėjo lenktynių dalyvių sąrašas, veteranas tarp favoritų neatsirado. Tačiau jis greitai įsiliejo į jų gretas, kai laimėjo trečiąjį etapą. Tada jis tapo vyriausiu dalyviu, kuriam pavyko laimėti Didžiojo turo etapą. Šį rekordą Ch.Horneris pagerino dviem mėnesiais. Anksčiau jis priklauso Pino Cerami, kuris „Tour de France“ lenktynių etapą yra laimėjęs būdamas 41-erių.

Šeštadienį – lemiamame etape – sirgaliai stebėjo, kaip Ch.Horneris atsilaikė prieš agresyvias V.Nibalio atakas. Veteranui tai daryti sekėsi puikiai – jis atotrūkį padidino nuo trijų sekundžių iki 37-ių.

„Matėte, kiek daug pastangų įdėjo V.Nibalis, kad pasiektų pergalę. Man tai nebuvo pasivaikščiojimas parke. Tai, ko gero, buvo sunkiausia pergalė mano karjeroje“, - kalbėjo Ch.Horneris.

Ch.Horneris „Vuelta a Espana“ lenktynes baigė per 84 valandas, 36 minutes ir keturias sekundes. Tomis 37-iomis sekundėmis nuo jo atsiliko V.Nibalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.