EUROLYGA 2023

Čiuožyklos įrengimui Kauno savivaldybė skirs 70 tūkst. litų

Spartesniu Kauno senamiesčio atgaivinimu besirūpinantys visuomenininkai viliasi, kad žiemą Rotušės aikštėje atsiras dar vienas traukos „taškas“ - čiuožykla. Jos įrengimui miesto savivaldybė yra numačiusi skirti 70 tūkstančių litų.

Viliamasi, kad žiemą Rotušės aikštėje atsiras dar vienas traukos „taškas“ - čiuožykla.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Viliamasi, kad žiemą Rotušės aikštėje atsiras dar vienas traukos „taškas“ - čiuožykla.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-25 16:30, atnaujinta 2018-02-21 19:51

Tiesa, trečiadienį Kauno savivaldybės tarybos kolegija galutinai neapsisprendė, kur ta čiuožykla turėtų būti - ar gausiai lankomoje Rotušės aikštėje, ar Žaliakalnyje, Ąžuolyno pašonėje, aikštėje greta paminklo Steponui Dariui ir Stasiui Girėnui.

Tiek miesto meras Andrius Kupčinskas, tiek kai kurie politikai ir verslininkai linkę rinktis Rotušės aikštę. Tuo tarpu mero pavaduotojas, buvęs treneris Vytautas Vasilenka įkalbinėjo čiuožyklai rinktis Žaliakalnį, argumentuodamas tuo, kad šalia legendinių lakūnų paminklo yra Lietuvos sporto universitetas (LSU). Ši aukštoji mokykla žada leisti čiuožėjams naudotis drabužinėmis ir poilsio kambariu.

Kaip primena ELTA, daugiau nei prieš 20 metų kiekvieną žiemą Žaliakalnyje, prieš tuometį Lietuvos kūno kultūros institutą (dabar - LSU), sporto aikštelėje būdavo išliejamas ledas. Čiuožykloje laisvalaikį mielai leisdavo ne tik Žaliakalnio, bet ir kitų Kauno miesto rajonų gyventojai.

Vis dėlto prie bendros nuomonės nepriėję Kauno tarybos kolegijos nariai įpareigojo vicemerą V. Vasilenką aiškintis, ar nesutiktų LSU, gavęs pusę čiuožyklai įrengti numatytos sumos - 35 tūkst. Lt, likusius tam reikalingus pinigus rasti „iš savų ar rėmėjų šaltinių“. Lygiai taip pat, kol dar nepašalo, bus mėginama aiškintis, ar tokiomis pačiomis sąlygomis prie čiuožyklos išliejimo sąnaudų savo dalies nesutiktų pridėti Rotušės aikštėje dirbantys verslininkai bei Senamiesčio mylėtojai. Jei atsakymai bus „taip“, kauniečiai turės dvi čiuožyklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.