EUROLYGA 2023

D.Gudzinevičiūtė sieks patekti į Europos olimpinių komitetų vadovybę

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė nusiteikusi aktyviai ginti mūsų šalies sporto interesus tarptautinėje arenoje ir sieks patekti į Europos olimpinių komitetų (EOC) vykdomąjį komitetą.

LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė sieks patekti į Europos olimpinių komitetų vykdomąjį komitetą.<br>M.Kulbio nuotr.
LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė sieks patekti į Europos olimpinių komitetų vykdomąjį komitetą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Sep 26, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:31 PM

LTOK vykdomasis komitetas ketvirtadienį Trakuose vykusiame posėdyje pritarė D.Gudzinevičiūtės siekiams.

2000 metų Sidnėjaus olimpinė čempionė LTOK prezidente buvo išrinkta pernai spalį.

„Aš nesu nusiteikusi laukti eilėje“, - sakė buvusi šaulė. Ji išreiškė viltį, kad kada nors Lietuva turės savo atstovą ir Tarptautiniame olimpiniame komitete (IOC), nors ten patekti mažų šalių atstovams ypač sudėtinga.

Naujos EOC vadovybės rinkimai vyks lapkričio pabaigoje Romoje. Italijos sostinėje į 12 vietų vykdomajame komitete pretenduos 19 kandidatų. Tarp jų D.Gudzinevičiūtė yra vienintelė moteris. Šis faktas turėtų būti naudingas Lietuvos atstovei.

Anksčiau kelias kadencijas EOC vykdomajame komitete dirbo ilgametis LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas.

Pasak D.Gudzinevičiūtės, artėjančių EOC vadovybės rinkimų klausimai buvo vieni svarbiausių rugsėjo viduryje Krokuvoje vykusiame Centrinės ir Pietryčių Europos olimpinių komitetų vadovų susitikime. Į Lenkiją buvo atvykę 17 šalių atstovai, bet lietuviai kartu su latviais ir estais į šios grupės veiklą buvo įtraukti pirmąkart.

Tai įvyko LTOK vadovės iniciatyva po susitikimo su Slovėnijos olimpinio komiteto prezidentu Janežu Kočijančičiumi, kuris pretenduos į EOC viceprezidento postą.

EOC vadovas turėtų likti airis Patrickas Hickey, kuris yra vienintelis kandidatas.

LTOK vykdomojo komiteto posėdyje ketvirtadienį buvo patvirtinta programa „Rio 2016“, jos veiklos reglamentas ir ekspertų komisija, kuria vadovaus Lietuvos olimpinio sporto centro direktorius Linas Tubelis.

Pasak LTOK generalinio sekretoriaus Valentino Paketūro, programos projektas buvo aptartas įvairiose darbo grupėse ir komisijose. Artimiausiu metu bus pasirašytas LTOK ir KKSD susitarimas dėl šio dokumento vykdymo.

Taip pat nuspręsta paskirti po penkias LTOK kasmėnesines stipendijas 2013-2014 mokslo metams Lietuvos sporto universiteto (LSU()ir Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) gabiems sportininkams ir pažangiems studentams.

Jas gaus LSU studentai lengvaatlečiai Mantas Šilkauskas, Evelina Auželytė ir Inga Garbašauskaitė, dziudo sportininkė Santa Pakenytė ir krepšininkė Laura Svarytė, LEU studentai slidininkas Lukas Janeliūnas, futbolininkas Marius Linkevičius, gimnastė Ligita Lisauskaitė ir dziudo sportininkės Aurelija Gotto bei Anastasija Michailova. Sportininkų kandidatūras pateikė aukštosios mokyklos.

LTOK mandatų komisijos teikimu ir remiantis federacijų prašymais naujais LTOK nariais tapo Baidarių ir kanojų irklavimo federacijos vadovai Aleksandras Alekrinskis ir Ramualdas Petrukanecas (vietoj atšauktų Anatolijaus Korolkovo ir Virmanto Galdiko), Nacionalinės slidinėjimo asociacijos prezidentas Marijus Rindzevičius (vietoj Remigijaus Arlausko), Sunkiosios atletikos federacijos generalinis sekretorius Simonas Pipiras (vietoj Vytauto Stašinsko) ir Triatlono federacijos prezidentas Dainius Kopūstas (vietos Saulenio Pociūno).

Artimiausia LTOK generalinės asamblėjos sesija bus sušaukta gruodžio 11 d. 17 val. Vilniuje, viešbučio „Best Western“ konferencijų centre ir bus skirta LTOK atkūrimo 25-mečiui paminėti. Joje pagrindinį pranešimą perskaitys LTOK garbės prezidentas Artūras Poviliūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.