EUROLYGA 2023

Stipriausi šalies sunkiaatlečiai išgriuvo prieš svarbiausias sezono varžybas

Pasaulio sunkiosios atletikos čempionatas – vos už kelių šimtų kilometrų, bet pajėgiausi Lietuvos sunkiaatlečiai dėl įvairių priežasčių praleidžia Vroclave šiuo metu vykstančias svarbiausias metų varžybas, rašo „Lietuvos rytas“.

Populiariausias šalies sunkiaatletis R.Vyšniauskas visus metus ruošėsi pasaulio čempionatui, bet praėjusį mėnesį jam plyšo bicepso raumuo.<br>L.Motužytės nuotr. iš archyvo
Populiariausias šalies sunkiaatletis R.Vyšniauskas visus metus ruošėsi pasaulio čempionatui, bet praėjusį mėnesį jam plyšo bicepso raumuo.<br>L.Motužytės nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

2013-10-27 10:10, atnaujinta 2018-02-20 19:46

Stiprius mūsų šalies vyrus nuolat persekioja prasta lemtis.

Lietuviai visus metus ruošiasi svarbiausioms varžyboms, bet kai jos ateina, jiems dažnai nepavyksta startuoti.

Šiuo metu Vroclave vykstančiame pasaulio čempionate štangos kelti atvyko tik du mūsų šalies atletai – Marius Mickevičius (svorio kategorija iki 85 kg) ir Modestas Šimkus (iki 105 kg).

Jiems buvo iškeltas tikslas būti tarp 16 stipriausių savo svorio kategorijose.

Užklupo įvairios bėdos

Ilgametis Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas „Lietuvos rytui” tvirtino, kad dar keliems pajėgiems atletams vykti į Lenkiją sutrukdė traumos ir kitos priežastys.

Šių metų pavasarį bronzą Europos čempionate Albanijoje iškovojęs Žygimantas Stanulis, anot B.Vyšniausko, turi bėdų dėl traumuoto kelio.

Į Lenkiją turėjęs vykti Donatas Anuškevičius paskutinę akimirką nusprendė likti namie, nes susirgo jo sūnus.

Aurimas Didžbalis dar negali varžytis, nes tik kitų metų pavasarį baigs galioti dėl uždraustos medžiagos dehidrochlormetiltestosterono skirta dvejų metų diskvalifikacija.

Vis ruošiasi, bet nestartuoja

Populiariausias šalies sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas visus metus ruošėsi pasaulio čempionatui, bet praėjusį mėnesį jam plyšo bicepso raumuo.

37 metų klaipėdiečiui startuoti varžybose pavyksta ypač retai.

2006 metais pasaulio čempionate Dominikos Respublikoje jis apsinuodijo maistu.

Per 2008 metų Pekino olimpines žaidynes, kurios per karjerą R.Vyšniauskui buvo ketvirtosios, baigti varžybas sutrukdė peties trauma.

2009 metais nuvykus į pasaulio pirmenybes Pietų Korėjoje staiga pakilo temperatūra.

2010 metais jis buvo pasaulio čempionato Turkijoje dalyvių sąraše, bet nestartavo dėl kelio traumos.

Vienintelės rimtos varžybos, kuriose R.Vyšniauskas kėlė štangą per ketverius pastaruosius metus, buvo pernai vykęs Europos čempionatas. Ten jis liko 11-as.

Net ir ne tokiose svarbiose varžybose nepavykdavo dalyvauti – šių metų Lietuvos čempionatą R.Vyšniauskas praleido dėl infekcijos: prieš pat varžybas jį supykino.

Rengiasi tęsti karjerą

Nepaisydamas traumų ir nesusipratimų virtinės, veteranas ketina tęsti karjerą.

„Jis ruošiasi, – sakė sunkiaatlečio tėvas B.Vyšniauskas. – Kaip pats juokavo, kadangi visas kūnas susiūtas, jaučiasi lyg naujas ir gali viską pradėti iš pradžių.”

Kiti svarbiausi sunkiaatlečių startai laukia 2014 metais Europos čempionate Izraelyje ir pasaulio pirmenybėse Kazachstane, kur prasidės kova dėl olimpinių kelialapių.

Balandžio mėnesį Izraelyje dar negalės startuoti diskvalifikacijos metu nuolat sportuojantis A.Didžbalis – jo bausmės terminas baigsis 2014-ųjų gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.