EUROLYGA 2023

R.Meilutytė vėl pretenduos į geriausios jaunosios Europos sportininkės titulą

Europos olimpinių komitetų (EOC) iniciatyva jau trečius metus renkami geriausieji jaunieji Europos sportininkai. 2012-aisiais geriausia buvo pripažinta olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė. Ji yra tarp penkių pretendentų į geriausiojo titulą ir šiemet.

2012-aisiais geriausia buvo pripažinta olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė. Ji yra tarp penkių pretendentų į geriausiojo titulą ir šiemet.<br>EPA-ELTA nuotr. iš archyvo
2012-aisiais geriausia buvo pripažinta olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė. Ji yra tarp penkių pretendentų į geriausiojo titulą ir šiemet.<br>EPA-ELTA nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

LTOK

Oct 28, 2013, 11:58 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:17 PM

EOC išrinktam geriausiam metų Senojo žemyno jaunajam sportininkui įteikiamas lėktuvo katastrofoje prie Smolensko 2010 m. tragiškai žuvusio Lenkijos olimpinio komiteto prezidento Piotro Nurovskio prizas. Tai ne tik atminimo trofėjus, bet ir stipendija treniruotėms bei mokslui. Šių metų laureatas paaiškės lapkričio 22 d. Romoje, kai ten vyks Europos olimpinių komitetų generalinė asamblėja. Kaip žinia, 2013-aisiais Rūta tapo suaugusiųjų pasaulio čempione ir rekordininke.

R.Meilutytės konkurentai bus plaukikas graikas Apostolos‘as Christou, šiemet pasaulio jaunių čempionate laimėjęs aukso ir sidabro medalius, tenisininkė iš Kroatijos Ana Konjuh - savo amžiaus reitingo lyderė, plaukikė iš Švedijos Abbie Wood bei šuolininkas su slidėmis nuo tramplino Cene Prevcas –Europos jaunimo olimpinių festivalių Utrechte ir Brašove čempionai bei sidabro medalių laimėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.