EUROLYGA 2023

Milijonus ryjančiame Sočyje – elektros tiekimo problemos

Milijonai JAV dolerių, išleisti Sočio žaidynių arenų statyboms ir įrengimams, negarantuoja nepriekaištingo veikimo. Tuo pirmadienį įsitikino JAV ir keletas kitų rinktinių narių, kuriems teko nutraukti treniruotes ir susidurti su patogumų trūkumu.

Žiemos olimpiadą rengiantį Sočį nuolat lydi problemos.<br>AP archyvo nuotr.
Žiemos olimpiadą rengiantį Sočį nuolat lydi problemos.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 3:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:18 PM

Trūko ir elektros, ir vandens

Šią savaitę tuzinai sportininkų rengiasi žiemos olimpinėms žaidynėms. Kai kurioms komandoms nepavyko baigti ar netgi pradėti treniruočių, nes dingo elektra.

„Treniruotė buvo sutrumpinta ir mes nelabai žinome, kas čia vyksta, - sakė JAV rogučių sporto komandos treneris Markas Grimmette. - Aš nuėjau iki finišo zonos ir pakalbėjau su atsakingais asmenimis. Jie sakė, kad yra kažkokie elektros sutrikimai šalia esančiame mieste.“

Kanados slidininkai ir treneriai teigė, kad jų viešbutyje nuolat trūkinėjo elektros energijos ir vandens tiekimas. Šios problemos nėra svetimos šalia trasos esančiame mieste.

„Viešbučio direktorius teigė, kad tai truks dvi ar daugiau dienų“, - socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Kanados olimpinės rinktinės atstovas Martinas Gouletas.

Nerimauja dėl ledo kokybės

Rogučių sporto atstovai treniruotes pradėjo penktadienį. Pasirengimas truks iki šios savaitės ketvirtadienio, o tada į darbą kibs ledrogių sporto (bobslėjus) ir skeletono atstovai.

Šios treniruočių savaitės yra labai svarbios, siekiant pasirengti olimpiadai, nes dauguma sportininkų Sočio trasų nebematys iki žaidynių starto vasarį. Kol kas nėra žinoma, ar dėl praradimų bus surengtos papildomos treniruotės.

Klausimų kelia ir kita situacija – kol kas neaišku, kokiu būdu bus vėsinamas ir išlaikomas ledas, jeigu elektros tiekimas sutriko neaiškiam laikotarpiui.

M.Grimmette teigė, kad JAV rogutininkų treniruotė vyko dieną, todėl šviesa trasai nebuvo reikalinga. Tačiau jos reikia laikrodžiams ir kompiuterinei technikai. Speciali sistema sportininkams leidžia patikrinti, ar trasa jau yra parengta kitam dalyviui.

Buvo ir daugiau sutrikimų

Tai jau mažiausiai antrasis kartas, kada sportininkai susiduria su sunkumais Sočio trasoje. Keletas dalyvių teigė, kad praėjusią žiemą ledo būklė buvo labai prasta.

Šįkart M.Grimmette priekaištų ledo kokybei neturi. Jis teigė, kad Sočio žaidynių organizatoriams šiuo klausimu padėjo kitose pasaulio vietose trasas įrenginėję specialistai.

„Trasa – labai gera“, - sakė M.Grimmette.

Šį mėnesį prasidės pasaulio taurės čempionatas, kuriame varžysis rogučių sporto, bobslėjaus ir skeletono atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą