EUROLYGA 2023

Futbolas gąsdina žiemos sporto atstovus

Futbolas tirpdo žiemos žaidynių sniegą. Žiemos olimpiados atstovus neramina dabartinė situacija pasaulio futbolo vadovybėje. FIFA jau kurį laiką mėtosi ir nesugeba apsispręsti, ar 2022 metais Katare vyksiantį čempionatą rengti vasarą, ar žiemą.

2022 metų futbolo čempionatas galvos skausmą kelia ir žiemos sporto atstovams.<br>AP archyvo nuotraukos (lrytas.lt montažas)
2022 metų futbolo čempionatas galvos skausmą kelia ir žiemos sporto atstovams.<br>AP archyvo nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2013, 9:27 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:46 AM

Būtent antrasis variantas ir neramina žiemos sporto žaidynių vadovus, nors siūloma data ir prasilenkia su pačia olimpiada.

Bijo futbolo

Olimpinių žiemos sporto federacijų asociacijos (AIOWF) vadovas Rene Faselis teigė, kad jeigu futbolininkai nuspręs populiariausią renginį daryti lapkritį – čempionatas vyks tuo pat metu, kaip ir septynių AIOWF narių turnyrai.

„Tada prasidės beveik visų federacijų sezonai, - sakė R.Faselis. - Ir žinoma, mums teks smeigti savo vėliavą ir pasakyti: „Vyrukai, būkite atsargūs.“

Svarbiausias pareigas užimantys atstovai iš septynių žiemos olimpinių žaidynių federacijų – biatlonos, bobslėjaus, kerlingo, ledo ritulio, rogučių sporto, slidinėjimo ir čiuožimo – susitiks šią savaitę.

Diskusijos tikslas – aptarti Tarptautinės slidinėjimo federacijos pasiūlymą vienytis ir mėginti užkirsti kelią FIFA rengti futbolo čempionatą per tradicinių žiemos sporto šakų sezoną.

„Turime labai aiškiai parodyti savo poziciją ir ginti savo interesus“, - kalbėjo R.Faselis.

Ieškos bendros pozicijos

FIFA svarsto galimybę pasaulio čempionatą iš įprasto birželio-liepos laikotarpio perkelti į žiemą, nes nori išvengti didžiųjų Kataro karščių. FIFA prezidentas Seppas Blatteris jau pasiūlė turnyrą rengti lapkritį, o UEFA vadovas Michelis Platini labiau norėtų turnyrą stebėti sausį.

O sausio mėnesio variantas – itin nepalankus žiemos sporto atstovams, nes 2022 metų vasarį vyks žiemos olimpiada.

„Todėl turime susėsti prie stalo ir pasikalbėti. Reikia išsiaiškinti, ką visi darysime ir kaip viskas spręsis“, - teigė R.Faselis.

Jis mano, kad dar yra daug laiko žiemos sporto atstovams derėtis su FIFA. Beje, pasaulio futbolo vadovybės koridoriuose nuaidėjo ir dar vienas pasiūlymas – Europos klubų asociacijos atstovas Karlas-Heinzas Rummenigge užsiminė apie pavasarį.

„Kol kas dar esu ramus, - apie situaciją kalbėjo AIOWF vadovas. - Pažiūrėsime, koks bus tikrasis FIFA sprendimas, kaip į tai reaguos Kataras, kokia bus jo pozicija.“

Atims auditoriją

Slidinėjimo sporto atstovai (FIS), ne kartą FIFA įtikinėję nelįsti į tradicinių žiemos sporto šakų kalendorių, pateikė pasiūlymą, kuriam iš viso futbolui nebūtų leidžiama daryti tokius pasirinkimus.

„Mes pateiksime pasiūlymą ir kitoms šešioms tarptautinėms žiemos sporto federacijoms, kad jos pasirašytų rezoliuciją prieš pasaulio čempionato organizavimą per žiemos sporto sezoną“, - rašė organizacija savo pranešime.

R.Faselis teigė, kad informatyvi diskusija turėtų būti surengta per Sočio žaidynes.

„Visiškai sutinku, kad pirmiausia turime pasikalbėti tarpusavyje ir pasirinkti aiškią poziciją“, - sakė jis.

R.Faselis teigė, kad jeigu pasaulio čempionatas vyktų lapkritį, jo prižiūrimos nacionalinės lygos patirtų žalą. Juk futbolo pirmenybės sulaukia daugiausia dėmesio iš televizijos žiūrovų.

„Įvairiose šalyse vyksta ir reguliarieji sezonai. Ir faktas, kad jie sulauktų mažiau žiūrovų, nes jie tiesiog stebės futbolą, - sakė R.Faselis. - Futbolas – numeris vienas pasaulyje, todėl taip ir yra.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.