EUROLYGA 2023

Bušido turnyre Vilniuje dalyvaus aštuonių šalių kovotojai

Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiame tarptautiniame bušido turnyre „Hero's 2013“ žiūrovai išvys 12 kovų. Varžybose dalyvaus JAV, Latvijos, Lenkijos, Moldovos, Olandijos, Prancūzijos, Surinamo ir Lietuvos kovotojai.

Bušido turnyre „Hero's 2013“ žiūrovai išvys 12 kovų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bušido turnyre „Hero's 2013“ žiūrovai išvys 12 kovų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2013, 2:02 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:55 AM

Pirmą kartą Lietuvoje bus surengtos „King of Kings“ (KOK) pasaulio taurės varžybos, kuriose susikaus keturi stipriausi svorio kategorijos iki 65 kg sportininkai.

Pirmajame KOK turnyro pusfinalyje Martynas Danius (Klaipėdos „K-1 Akademija“) stos prieš lenką Lukaszą Leczyckį, o antrajame – Deivydas Danyla (Kauno „Titanas“) susikaus su olandu Massaro Glunderu.

„Priešininkas laukia stiprus, tačiau dvikovai ruošiausi atsakingai ir pasistengsiu tapti KOK čempionu“, – trečiadienį naujienų agentūros ELTA konferencijų salėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė D.Danyla.

Po penkerių metų pertraukos į bušido ringą sugrįš kaunietis Kęstutis Smirnovas. Jo laukia dvikova su Prancūzijos atstovu Mike'u Jonkeriu.

„Turėjau priverstinę pertrauką dėl motociklo avarijos, teko gydytis traumas, ištverti operaciją. Dabar esu pasiruošęs grįžti, – teigė 2008 metais paskutinę kovą kovojęs sportininkas. – Tyrimai parodė, kad fizinę formą esu atgavęs maksimaliai, tačiau penkerius metus nekovojau, todėl jaučiu tokį jaudulį, lyg pirmą kartą kopčiau į ringą. Sugrįžti po tokio laiko tarpo sudėtinga, bet aš atsakingai ruošiausi. Tikiuosi, kad žiūrovai palaikys, jaudulį įveiksiu ir padovanosiu gerbėjams pergalę“.

JAV gyvenantis Emilis Jaškevičius Lietuvoje kovos pirmą kartą. Jau 20 metų už Atlanto gyvenantis 28-erių metų lietuvis ringe susikaus su Artemijumi Sitenkovu.

Iš Lietuvos kovotojų ringe dar pasirodys Martynas Jasiūnas, Herkus Lukošiūnas, Janas Nausas, Valdemaras Kulda, Mindaugas Veržbickas, Martynas Knyzelis, Karolis Liukaitis, Ignas Barysas ir Tomas Pakutinskas.

Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis sakė, kad susidomėjimas turnyru „Hero's 2013“ labai didelis, ir tikimasi, kad bušido gerbėjai visiškai užpildys daugiau nei 10 tūkst. žiūrovų talpinančią „Siemens“ areną.

Turnyro kovos:

Martynas Jasiūnas (Lietuva) – Vitold Jagelo (Latvija)

Herkus Lukošiūnas (Lietuva) – Janas Nausas (Lietuva)

Martynas Danius (Lietuva) – Lukasz Leczycki (Lenkija)

Deividas Danyla (Lietuva) – Massaro Glunder (Olandija)

Valdemaras Kulda (Lietuva) – Eyevan Danenberg (Surinamas)

Emilis Jaškevičius (Lietuva) – Artemijus Sitenkovas (Lietuva)

Mindaugas Veržbickas (Lietuva) – Marcin Mecnel (Lenkija)

Martynas Knyzelis (Lietuva) – Maksim Bolotov (Moldova)

Kęstutis Smirnovas (Lietuva) – Mike Jonker (Prancūzija)

Karolis Liukaitis (Lietuva) – Fernando Groenhart (Olandija)

Ignas Barysas (Lietuva) – Bartosz Botwina (Lenkija)

Tomas Pakutinskas (Lietuva) – Antoine Hyes (JAV).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.