EUROLYGA 2023

Čiuožėja A.Sereikaitė užsitikrino vietą Sočio olimpinėse žaidynėse

19-metė Agnė Sereikaitė atvertė naują puslapį Lietuvos sporto istorijoje. Sportininkė Rusijoje vykstančiame pasaulio greitojo čiuožimo trumpuoju taku taurės etape užsitikrino vietą trejose rungtyse Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse.

A.Sereikaitė dalyvaus Sočio olimpinėse žaidynėse.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
A.Sereikaitė dalyvaus Sočio olimpinėse žaidynėse.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-16 13:47, atnaujinta 2018-02-20 08:16

Lietuvė dalyvaus 500, 1000 ir 1500 metrų distancijos varžybose.

„Jaučiuosi super. Tai - svajonės išsipildymas. Pailsėsiu, o tada bus daugiau nei du mėnesiai stiprėti, greitėti ir tobulėti“, - sportas.info sakė A.Sereikaitė.

Paklausta, ar vien jau patekdama į olimpiadą įvykdė užduotį, ar Sočyje ketina kovoti dėl aukštesnių tikslų, A.Sereikaitė teigė: „Per pastaruosius keturis  pasaulio taurės etapus užėmiau daug aukštų vietų (9, du kartus 13, 15, 18, 19). Žinoma norėtųsi tuos rezultatus bent pakartoti. Bet dabar reikia nusiraminti, grįžti į realybę ir susėdus su treneriu apgalvoti tikslus ir galimybes.“

500 m distancijoje ji užėmė 13-ąją vietą. Iš viso šioje rungtyje startavo 64 čiuožėjos. Pirmojo rungties etapo trečiajame ir trečiojo etapo penktajame čiuožimuose lietuvė buvo antra, antrojo etapo trečiajame čiuožime - trečia, o antrajame ketvirtfinalio čiuožime liko ketvirta ir į pusfinalį nepateko.

A.Sereikaitė 1000 m distancijoje užėmė 18-ąją vietą, o 1500 m distancijoje buvo 27-a.

Lietuva pirmą kartą žiemos olimpinėse žaidynėse turės savo atstovę greitojo čiuožimo trumpuoju taku varžybose.

Rusijoje paaiškės visi greitojo čiuožimo trumpuoju taku olimpinių žaidynių dalyviai.Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) A.Sereikaitei iškėlė tikslą užimti 20-25 vietą.

Kelialapius į Sočį jau yra užsitikrinę du Lietuvos biatlonininkai, du slidininkai ir vienas kalnų slidininkas. Gali būti, kad olimpinę rinktinę papildys ir viena kalnų slidininkė. 

Olimpinį kelialapį yra iškovoję ir ledo šokėjai Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias, tačiau amerikietei nebuvo suteikta Lietuvos pilietybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.