EUROLYGA 2023

Sočio tyrimų laboratorijai – uždarymo grėsmė

Sočio žaidynėms artėjant skandalai Rusijoje nesibaigia. Sekmadienį Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) paskelbė, kad gali laikinai suspenduoti tyrimų laboratoriją Sočyje. Rusai sulaukė griežto įspėjimo ir reikalavimų patobulinti darbo metodus. Jeigu jie to nepadarys – laboratorija sulauks šešių mėnesių suspendavimo bausmės.

Skandalai - dalis Sočio žaidynių veido.<br>AP archyvo nuotr.
Skandalai - dalis Sočio žaidynių veido.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2013, 10:31 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:47 AM

WADA pranešimas apie galimą licencijos atėmimą nuaidėjo likus trims mėnesiams iki Sočio žaidynių.

WADA pabrėžė, kad bausmė bus skirta, jeigu centras gruodžio pirmąją neįrodys, kad rengia aukšto lygio valdymo programą bei gerina pačių operacijų lygį. Vien to nepakaktų, tačiau dėl kito nurodymo grėsmės žiemos olimpiadai nėra. Tyrimų centras 2014 metų balandį turės įrodyti, kad patobulinta programa įsisavinta ir veikia užtikrintai.

WADA nėra atsakinga už medicininius reikalus olimpiadoje, tačiau Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) rimtai siūlo apsvarstyti galimus veiksmus, siekiant užtikrinti, kad visi tyrimai per Sočio žaidynes būtų vykdomi sklandžiai.

IOC oficialiai parėmė Rusijos tyrimų centrą, teigdamas, kad pasitiki, jog organizatoriai imsis visų reikiamų priemonių ir per žaidynes Sočio laboratorija veiks užtikrintai.

WADA reguliariai tikrina akreditacijas turinčias laboratorijas. Organizacija joms siunčia „akluosius“ mėginius. Būtent iš pateiktų rezultatų ir sprendžiama, ar laboratorija gerai atlieka tyrimus ir yra pajėgi užtikrinti aukšto lygio rezultatus.

WADA svarbiausia ne atsakymas, ar mėginyje yra draudžiamų preparatų, o būtent tikslūs medžiagų radiniai.

Laboratorijos, kurios neatitinka WADA standartų gali prarasi akreditaciją. Taip jau yra nutikę tyrimų centrui Rio de Žaneire. Šis centras tyrėjo atlikti tyrimus [er kitų metų pasaulio futbolo čempionatą. Dabar FIFA turės skraidinti mėginius į laboratoriją Lozanoje (Šveicarija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.