EUROLYGA 2023

J.Šuklinas JAV po septynerių metų sutiko seserį ir pralošė 20 dolerių

Ne vienerius metus irkluotojas Jevgenijus Šuklinas sau kartojo, kad pasibaigus sezonui keliaus į JAV. Tačiau kelionę vis atidėdavo sakydamas: „Kitais metais tikrai važiuosiu!“ Matydamas, kad šitaip nieko nebus, Londono olimpinių žaidynių vicečempionas šiemet bilietus pirko dar žiemą, todėl pasibaigus sezonui kartu su tėvais išvyko aplankyti septynerius metus nematytos sesers Svetlanos.

J.Šuklinas su šeima keliavo po JAV.<br>Asmeninio albumo nuotr.
J.Šuklinas su šeima keliavo po JAV.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2013-11-23 20:28, atnaujinta 2018-02-20 04:50

Sesuo įsikūrė JAV

S.Šuklinai (dabar Juozaitis. - Red.) irklavimas nėra svetimas. Moteris kartu su garsiuoju broliu lankė treniruotes, skynė pergales Lietuvoje ir net dalyvavo Europos čempionate.

Tačiau, skirtingai nei Jevgenijus, profesionalus sportas jos nesugundė. O kartą apsivertus valčiai prasidėjo ir sveikatos problemos.

„Išvykus į JAV pasikeitė klimatas ir baigėsi sveikatos problemos. Ir perspektyvos ten kitokios. Ji labai protinga, siekia karjeros. Bandė ir Lietuvoje dirbti, bet čia gali dirbti dešimt metų, o prie atlyginimo pridės 100 litų ir baigsis“, - sakė J.Šuklinas.

Amerikos pilietybę turinti 29 metų moteris už Atlanto išvyko baigusi studijas tarptautiniame universitete Klaipėdoje. Šiuo metu ji dirba stambioje JAV mažmeninės prekybos bendrovėje vyriausiąja vadybininke.

Azartiniai žaidimai netraukia

Šeštadienį 28 gimtadienį švenčiantis J.Šuklinas neslėpė, kad vykdamas į JAV jaudinosi. Septynerius metus nesimačiusių brolio ir sesers santykiai galėjo atšalti.

„Laiko skirtumas tarp mūsų – 8 valandos, tad net internetu retai pavykdavo pasikalbėti. Todėl ir važiuojant galvojau, ar rasime bendrų temų. Tačiau kai reikėjo išvažiuoti, atrodė, kad dar gerų dviejų mėnesių reikia viskam apšnekėti“, - prisiminė olimpinis vicečempionas.

JAV šeimą sukūrusi J.Šuklino sesuo įsikūrė Bentonvilyje, Arkanzaso valstijoje, tačiau atvykusiems svečiams surengė įspūdžių kupiną turą po JAV.

Sportininkas išbandė ir lošimų automatus azartinių žaidimų sostinėje Las Vegase. Tiesa, ši pramoga jo nesužavėjo.

„Man tokie dalykai nepatinka. Buvau nustatęs limitą – 20 dolerių. 20 dolerių pralošiau ir ramiai išėjau“, - juokėsi irkluotojas.

Irkluotojas su šeima aplankė septynias valstijas.

„Į Oklahomą vykau savo tikslais. Ten įrengė gerą pasirengimo centrą irkluotojams, norėjau apsižiūrėti, nes kitais metais planuojame kur nors į Ameriką žiemą vykti sportuoti. Reikia po truputį organizmą prie tų kraštų pratinti ir pradėti pasiruošimą Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms“, - pasakojo J.Šuklinas.

Sieks ištaisyti klaidą

Vos grįžęs iš JAV, jau kitą dieną J.Šuklinas pradėjo pasiruošimą naujam sezonui. Kelis mėnesius jis treniruojasi du kartus per dieną.

Gruodžio 1 dieną jis išvyks į pirmąją treniruočių stovyklą Portugalijoje. Lietuvos irkluotojų pamėgtoje šalyje šiemet vyks keturios treniruočių stovyklos. Paskutinė stovykla užsienyje vyks Kroatijos sostinėje Zagrebe. Vėliau pasirengimas tęsis Lietuvoje.

„Pirmojoje stovykloje treniruosimės su Rusijos irkluotojais, todėl norisi pirmai stovyklai pasiruošti, kad neatsilikčiau nuo jų. Nors mano sportinė forma – jau nebloga“, - pasakojo sportininkas.

Pirmasis išbandymas J.Šuklino laukia gegužės pabaigoje – pirmasis pasaulio taurės etapas. Šiais metais jis planuoja dalyvauti viename pasaulio taurės etape, Europos ir pasaulio čempionatuose.

„Mano tikslas visada toks pat – būti pirmam. Šiemet buvau labai gerai pasiruošęs, visą sezoną pavyko palaikyti gerą formą, o prieš pasaulio čempionatą dar ir pagerinti.

Tačiau pasaulio čempionato finale padariau klaidą, kuri man kainavo daug. Galėjau būti pirmas, bet buvau tik ketvirtas. Pats kaltas, todėl noriu kuo greičiau šią klaidą ištaisyti“, - ryžtingai nusiteikęs irkluotojas.

Domisi operacija

Apie Rio de Žaneiro olimpines žaidynes 2016-aisiais jau galvojančiam J.Šuklinui nerimą kelia sveikata. Irkluotoją kankina stuburo išvarža, bent keturis kartus per sezoną suriečianti taip, jog atsigauti prireikia savaitės.

Dieną jis pradeda ir baigia specialiais kineziterapeuto Jurijaus Vaščenkovo skirtais nugaros stiprinimo pratimais ir aktyviai renka informaciją apie operaciją.

„Bandau kuo daugiau sužinoti apie tas operacijas, ar man tinka, ar netinka, kur daroma. Reikia apie tai galvoti dabar, o ne kai liks pora metų iki olimpinių žaidynių. Negalima taip rizikuoti.

Noriu apsidrausti, jeigu kažką daryti, tai daryti reikia dabar arba iškart po sezono. Susirinkau informaciją, pasikalbėjau su gydytojais ir žiūrėsime, kaip šį sezoną atlaikysiu“, - pasakojo J.Šuklinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.