EUROLYGA 2023

Ž.Savickas sieks pasaulio rekordo tempiant 20 automobilių

Laimėjęs čempionų lygos varžybų finalinį etapą Malaizijoje tiesiai iš ten į Druskininkus atvyksta ir stipriausias pasaulyje žmogus Žydrūnas Savickas. Jis pasiryžęs siekti Gineso rekordų knygos titulo vilkdamas vienas prie kito sukabintus automobilius.

Ž.Savickas jau buvo patempęs 20 automobilių, bet rekordas nebuvo įrašytas į Gineso rekordų knygą.<br>Organizatorių nuotr.
Ž.Savickas jau buvo patempęs 20 automobilių, bet rekordas nebuvo įrašytas į Gineso rekordų knygą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2013, 8:20 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:26 AM

To galiūnas siekė ir pernai, o jo pastangas stebėjo didžiulė minia druskininkiečių bei kurorto svečių, kuriuos vargiai sutalpino erdvi T.Kostiuškos gatvė.

Visi trys stipruolio, net penkis kartus pasaulio galiūnų čempiono Ž.Savicko bandymai buvo sėkmingi. Paskutiniuoju bandymu Žydrūnas būtinus penkis metrus patempė standžiosiomis vilktimis sukabintų 20 automobilių, kurių bendras svoris – 27 513 kilogramų.

Stebint miniai žiūrovų ir užfiksuotas gausybės televizijos kamerų buvo pasiektas naujas Lietuvos rekordas, tačiau savo eilutės Gineso rekordų knygoje jis nerado. Kodėl?

„Pernykštis pasiekimas nebuvo įregistruotas dėl dviejų priežasčių, – aiškina šio projekto koordinatorius, Lietuvos žurnalistų autoklubo narys Jurgis Paplaitis. – Pirmoji, jei fiksuotume bendrą velkamą svorį, tai kur kas daugiau sveria vilkikas ar lėktuvas, nekalbant jau apie lokomotyvą, kuriuos Ž.Savickas yra sėkmingai tempęs. Todėl šiemet, atsižvelgdama į mūsų prašymus, tokius rekordus fiksuojanti Gineso rekordų kompanija sukūrė specialias taisykles siekti naujo rekordo – daugiausiai vieno žmogaus vilktų automobilių.

Antroji priežastis – negalima naudoti specialių, prie kelio dangos pritvirtintų kopėčių. Vienintelė galima pagalba – rankomis laikytis už virvių, tačiau kojomis galima spirtis tik į kelio dangą“.

Ž.Savicko negąsdina naujosios taisyklės ir jis gruodžio 1-ąją 12 val. T.Kostiuškos gatvėje pasiryžęs siekti naujo rekordo.

Rekordo šturmo išvakarėse, šeštadienį į Lietuvą atvyksta Gineso rekordų oficialus atstovas Jackas Brockbankas, kuris sėkmės atveju vietoje įteiks liudijimą, patvirtinantį pasiektą pasaulio rekordą.

Šiemet skirtingai nei pernai Ž.Savickui suteikiamas tik vienas bandymas. Naują pasiekimą galiūnas mėgins užfiksuoti tempdamas „Metų automobilio 2014“ dalyvį ir jo brolius, vilktimi sukabintus 20 naujųjų „Nissan Note“ automobilių, kurių kiekvieno svoris – po 1100 kg.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.