EUROLYGA 2023

Didelį entuziazmą rodantis M.Phelpsas grįš į didžiuosius baseinus?

Nuo 11 metų plaukimo legendą Michaelą Phelpsą treniruojantis Bobas Bowmanas nustebęs – 22 olimpinius medalius laimėjęs amerikietis baseine rodo tokį entuziazmą, kokio nedemonstravo pastaruosius šešerius metus.

M.Phelpsas baigė karjerą iškart po Londono olimpiados.<br>AP nuotr.
M.Phelpsas baigė karjerą iškart po Londono olimpiados.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2013, 9:52 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:47 AM

Tai suteikė vilčių, kad į baseiną treniruotis grįžęs 28 metų plaukikas sumanys ruoštis 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.

„Neabejoju, kad jis dar galėtų laimėti daug medalių“, – tvirtino B.Bowmanas.

Vis dėlto treneris skeptiškas. Esą norint grįžti į aukščiausią lygį, M.Phelpsui reikėtų itin daug treniruotis. Be to, B.Bowmanas pažymėjo, kad daugiau šansų, jog auksinis jo auklėtinis negrįš į didžiuosius baseinus.

„Tačiau nėra jokio spaudimo. Tiesiog stebime, kaip mums sekasi, o jis visada turi pasirinkimą grįžti, – sakė B.Bowmanas. – Turime susitarimą. Jei jis nuspręs grįžti, neleisiu tinginiauti. Tik taip mes dirbame.“

Olimpiadoje M.Phelpsas debiutavo 2000-aisiais Sidnėjuje būdamas vos penkiolikos. 2004 m. Atėnuose jis laimėjo šešis aukso ir du bronzos, 2008 m. Pekine – istorinius aštuonis aukso medalius.

„Plaukimui reikia M.Phelpso. Jis šiam sportui suteikia ryškumo ir sutraukia labai didelį susidomėjimą, ko taip nepadaro joks kitas plaukikas. Kai M.Phelpsas dar plaukdavo, tribūnos būdavo pilnos“, – tikino B.Bowmanas.

M.Phelpsas jau užsiregistravo dopingo patikrai, po kurios būtų galima kovoti dėl vietos olimpiadoje. Tačiau, anot M.Phelpso, tai dar nieko nepasako apie galimą jo sugrįžimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.