EUROLYGA 2023

LTOK trims federacijoms skyrė po 40 tūkstančių litų

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomasis komitetas ketvirtadienį šalies dviračių sporto, rankinio ir žolės riedulio federacijoms skyrė po 40 tūkst. litų. Šie pinigai pagalbos prašiusioms federacijoms atiteks iš lėšų, kurias LTOK skirs Lietuvos sporto federacijų finansavimui kitais metais.

Lietuvos dviračių sporto federacijai LTOK skyrė 40 tūkst. litų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Lietuvos dviračių sporto federacijai LTOK skyrė 40 tūkst. litų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2013, 2:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:38 AM

LTOK Vykdomasis komitetas tikisi, kad federacijos ateityje atsakingiau planuos savo išlaidas ir pagalbos prašymų nebeteiks.

LTOK Vykdomasis komitetas, atsižvelgdamas į Lietuvos dziudo federacijos prašymą ir programos „Rio 2016“ Ekspertų komisijos sprendimą, nutarė dziudo imtynininkę Santą Pakenytę išbraukti iš Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms rengiamų sportininkų – olimpinės rinktinės kandidatų 2013-2014 metų sezono sąrašo. Kaune besitreniruojanti šiaulietė S.Pakenytė bus įtraukta į olimpinės pamainos sąrašą.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė lapkričio 22-23 dienomis Romoje (Italija) dalyvavo 42-ojoje Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOC) Generalinės asamblėjos sesijoje. LTOK vadovė nebuvo išrinkta į EOC Vykdomąjį komitetą, tačiau ji dėl to nenusimena. „Nemanau, kad tai buvo nesėkmė. Mums tai buvo gera pamoka, įgijome daug patirties, pamatėme, kad turime nemažą palaikymą“, – teigė D.Gudzinevičiūtė. Už ją balsavo 21 delegatas. EOC vienija 49 šalių olimpinius komitetus.

D.Gudzinevičiūtė pasidžiaugė, kad Romoje antrus metus iš eilės Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė buvo išrinkta geriausia Europos jaunąja (iki 19 metų) sportininke.

LTOK Garbės prezidentas Artūras Poviliūnas Vykdomojo komiteto posėdyje supažindino su gruodžio 9-11 dienomis Vilniuje vyksiančių LTOK atkūrimo 25-mečiui skirtų renginių programa. Gruodžio 10-ąją viešbutyje „Best Western Vilnius“ bus surengta tarptautinė mokslinė konferencija „Baltijos šalių olimpinio sąjudžio raida“. Anot A.Poviliūno, joje dalyvaus svečiai iš Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos ir Ukrainos. LTOK atkūrimo 25-mečio minėjimas vyks gruodžio 11 dieną Lietuvos Respublikos Seimo Kovo 11-osios salėje. Tą pačią dieną bus surengta ir LTOK Generalinės asamblėjos neeilinė sesija.

Posėdyje nutarta, kad Naujametinis sporto vakaras, kuriame bus apdovanoti geriausi 2013 metų Lietuvos sportininkai, vyks kitų metų sausio 17 arba 18 dieną Vilniuje.

LTOK delegacija neseniai lankėsi XXXI olimpiados žaidynių organizacinio komiteto organizuotame seminare Rio de Žaneire (Brazilija). Programos „Rio 2016“ ekspertų komisijos vadovas ir Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) direktorius Linas Tubelis sakė, kad per Rio de Žaneiro olimpines žaidynes visų sporto šakų, išskyrus futbolą, varžybos vyks viename mieste, o sportininkai gyvens viename olimpiniame kaimelyje. Šalia jo įsikurs olimpinis parkas ir treniruotėms skirtų objektų kompleksas. Anot L.Tubelio, atstumai nuo kaimelio iki sporto bazių bus nedideli. Pirmosios Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bandomosios varžybos bus surengtos kitais metais. L.Tubelis pažymėjo, kad 2016 metų olimpinių žaidynių bilietų pardavimo nacionaliniams olimpiniams komitetams tvarka bus dar griežtesnė nei buvo prieš Londono olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.