EUROLYGA 2023

L.Vanagienė žinią apie suteiktą pilietybę I.Tobias sutiko verkdama ant ledo

„Apsiverkiau“, - taip žinią, kad Isabella Tobias gavo Lietuvos pilietybę išimties tvarka sutiko Lilija Vanagienė. Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė buvo treniruotėje ant ledo, kai sulaukė skambučio iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovės Dainos Gudzinevičiūtės.

L.Vanagienė teigė, kad I.Tobias ir D.Stagniūnas dabar treniruosis su dviguba jėga.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
L.Vanagienė teigė, kad I.Tobias ir D.Stagniūnas dabar treniruosis su dviguba jėga.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Dec 2, 2013, 11:38 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:08 AM

„Tai visos Lietuvos šventė“, - lrytas.lt sakė L.Vanagienė. Ji kątik buvo įžengusi į savo kabinėtą, iš kur ketino skambinti už Atlanto. Būtent ten dabar ilsisi šokėjai ant ledo Deividas Stagniūnas ir I.Tobias.

„Reikia pranešti, nors ir nesinori prikelti“, - juokėsi L.Vanagienė.

Po daugybės akcijų, pasisakymų ir visuomenės kreipimųsi D.Grybauskaitė nutarė, kad priims kitokį sprendimą nei lygiai prieš metus. Tuomet ji pritarė Pilietybės reikalų komisijos rekomendacijoms ir užtrenkė duris 22-ejų amerikietei. Tačiau šįkart buvo atsižvelgta į sportininkų pasiekimus. Vienas svarbiausių – iškovotas kelialapis į Sočio olimpines žiemos žaidynės.

„Abejonių visada yra, tačiau labai tikėjomės palankaus sprendimo“, - sakė LČF vadovė. Ji džiaugėsi, kad po ilgų intrigų sportininkams nuo pečių nusiris akmuo.

Sausio 13-19 dienomis D.Stagniūnas ir I.Tobias galės rimtai apšilti kojas – jie dalyvaus Europos čempionate. „Svarbiausia pasiekti kuo geresnį rezultatą, nes jis vyks prieš žaidynes, - sakė L.Vanagienė. - Dabar jiems bus lengviau. Nebus tos naštos, tad ir treniruotis galės paprasčiau.“

Ko galime iš poros tikėtis Sočio žaidynėse?

„Dešimta – penkiolikta vieta. Taip planuojame. Kol kas pasiliekame prie šio plano, o kaip bus – pamatysime“, - kalbėjo LČF prezidentė. Ji patikino, kad D.Stagniūnas ir I.Tobias sportinė forma turėtų būti tinkama, nes pora neprarado tikėjimo ir aktyviai rengėsi kovoms.

„Jie ruošėsi Europos čempionatui ir olimpinėms žaidynėms, todėl krūviai visada buvo didelis. Tačiau supraskite, kad labai skiriasi nuotaika. Dabar bus visai kitas darbas, nes žinai, kad tikrai vyksi į žiemos olimpiadą. Dabar jie bus kaip su sparnais“, - sakė L.Vanagienė.

„Lietuvos ryto" televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.