EUROLYGA 2023

R.Meilutytė: „Mano plaukimas niekada nebuvo tobulas“

Rūta Meilutytė pasaulio mokyklų žaidynėse pagerino rekordą ir iškovojo auksą. Tačiau 16-metės lietuvės laukia kur kas rimtesni iššūkiai. R.Meilutytė gruodžio 12-15 dienomis Herninge (Danija) dalyvaus Europos plaukimo trumpame take (25 m) čempionate. Lietuvos plaukikė apie būsimus pasirodymus kalbėjo su oficialia varžybų svetaine.

Lietuviai iš R.Meilutytės Europos čempionate tikisi ne vieno aukso medalio.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuviai iš R.Meilutytės Europos čempionate tikisi ne vieno aukso medalio.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:03 AM

- Londono žaidynėse visus tiesiog pribloškėte savo pasirodymu 100 m plaukimo krūtine rungtyje. Iš penkiolikmetės Lietuvos mokinės, gyvenančios Plimute, tapote olimpine čempione. Perrašėte Lietuvos plaukimo istoriją, tapusia pirmajame čempione nepriklausomybės metais. Jūsų rezultatai gerėjo ir šią vasarą pagerinote 100 m plaukimo krūtine rekordą pasaulio čempionate Barselonoje. Ką per treniruotes darote, kad patobulintumėte plaukimo techniką?

- Mano plaukimas niekada nebuvo tobulas. Visada yra ko mokytis ir kur tobulėti. Aš tobulinu įvairius smulkius dalykus plaukdama, sporto salėje. Tada jie visi susideda ir pasiekiu gerą rezultatą.

- Rengiatės Europos čempionatui. Kokia jūsų įprasta treniruočių diena?

- Ji labai paprasta. Aš pradedu treniruotis ryte, prieš mokyklą. O vėliau – ir po mokyklos. Kartais prie plaukimo dar tenka lavinti fizinę jėgą.

- Kokiose rungtyse varžysitės Europos čempionate Herninge? Ar galite išskirti vieną rungtį, kurioje tikitės didesnių rezultatų nei kitose?

- Nesu šimtu procentų tikra dėl savo programos Europos čempionate, tačiau manau, kad dalyvausiu sau įprastose rungtyse: 100 ir 50 m plaukimo krūtine, 50 m laisvu stiliumi, 100 m kompleksiniu būdu ir 200 m krūtine. Tačiau nieko pažadėti negaliu. Daugiausia tikiuosi iš plaukimų krūtine. Tai mano stiprioji pusė, tačiau tikiuosi, kad visose rungtynėse pasirodysiu gerai.

- Ką manote apie savo svarbiausius varžovus?

- Esu dėkinga, kad galiu sutikti ir varžytis su tokiais puikiais plaukikais.

- Ar esate lankiusis Danijoje?

- Niekada nesu buvusi, todėl esu neįtikėtinai laiminga, kad galėsiu čia varžytis. Tačiau manau, kad Europos čempionatas būtų smagus nesvarbu, kur jis rengaiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.