EUROLYGA 2023

Sportas apsvaigus, arba kaip imtynininkas išgerdavo 119 skardinių alaus

Prieš keletą savaičių gyva bokso legenda Mike‘as Tysonas atskleidė, kad prieš kai kurias dvikovas svaiginosi kokainu, o dopingo kontrolierius apgavo dirbtiniu peniu. Tačiau tokie skandalingojo sportininko klystkeliai – ne baisiausia, kas galėjo nutikti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2013, 8:58 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:13 AM

Nė vienerių NBA rungtynių neišgėrus, 119 skardinių alaus per šešias valandas ir karjeros mačas apsvaigus nuo alkoholio. Lrytas.lt išrinko keletą „Complex“ pateiktų istorijų apie sunkiai paaiškinimus disciplinos pažeidimus, ne visada pasibaigusius tik liūdnai.

Girtas NBA žaidėjas

Keonas Clarkas 1998-2004 metais pakeitė penkias komandas, bet nekeitė savo žalingų įpročių. Prieš kiekvienerias mielas rungtynes, kurių iš viso sužaidė 353, K.Clarkas gerdavo ir rungtyniaudavo neblaivus.

Dabar jau 38 metų 211 cm ūgio krepšininkas prisipažino, kad gerdavo per ilgąją pertrauką. Kasdien jis iš viso išgerdavo 0,25l džino (stiprus alkoholinis 38-40 laipsnių stiprumo gėrimas).

Nenuostabu, kad K.Clarkas pirmavo visoje NBA pagal gaunamas pražangas per vieną minutę. Tačiau sunku paaiškinti puikų jo taiklumą – tikslą pasiekdavo kas antras metimas.

Be to, 2001 metų pavasarį K.Clarkas per mačą atliko net 12 blokų.

119 alaus ir 16 butelių vyno

Devintajame dešimtmetyje amerikietiškosios imtynės turėjo tikrą begemotą. Šis apibūdinimas nesvetimas 2 m 28 cm ūgio ir 240 kg svorio Andre „milžinui“ Roussimoffui.

Įspūdingesni nei jo fiziniai duomenys buvo A.Roussimoffo pasiekimai ringe ir už alkoholio stalo.

Pasakojama, kad vieną iš nedaugelio kartų prancūzų milžinas nuo alkoholio padauginimo „atsijungė“ išgėręs 119 skardinių alaus. Tokios dozės greičiausiai pakaktų užmušti King Kongą.

Beje, tie 119-a alaus buvo išgerti per šešias valandas vienos iš išvykų į pasirodymą metu.

Taip pat kalbama, kad prieš vieną iš dvikovų Niujorke A.Roussimoffas išgėrė 16 butelių vyno.

Išgėręs žaidė geriau

Keletą svarbių golfo turnyrų, tarp jų – du PGA serijos, praeityje laimėjęs amerikietis Johnas Daly tai padarė apsvaigęs nuo alkoholio.

Kai kiti dirba 40 valandų per savaitę ir atsipalaiduoja tik savaitgaliais, J.Daly gerdavo visą dieną, o vakare girtavimą pratęsdavo kazino.

„Kai būdavau išgėręs, žaisdavau geriau“, – yra prisipažinęs dabar 47-erių amerikietis.

Pagiringas sužaidė karjeros mačą

Vieną 1998 metų rytą „New York Yankees“ beisbolininką Davidą Wellsą pažadino mažametis sūnus. Tėčio laukė JAV profesionalų lygos beisbolo rungtynės.

Tačiau tėtis buvo visiškai girtas, nes po išgertuvių grįžo paryčiais ir spėjo pamiegoti vos valandą.

Į stadioną jis žengė krauju pasruvusiomis akimis ir nuo pagirių plyštančia galva. Apšilimas buvo toks tragiškas, kad kamuoliuką jis netyčia nusviedė į tribūnas.

Bet jo pagal taisykles mestų kamuoliukų varžovai nesugebėjo atmušti ir D.Wellsas į metraščius įrašė idealų žaidimą – tik penkioliktąjį per visą istoriją. 

Stebuklingi „šotai“

2004 metų JAV profesionalų beisbolo lygos MLB pusfinalyje „Boston Red Sox“ serijoje iki keturių pergalių atsiliko 0:3 nuo „New York Yankees“. Iki tol nė vienai komandai per visą beisbolo istoriją nepavyko atsitiesti ir išplėšti pergalės 4:3.

Tačiau „Red Sox“ rado magišką būdą, kaip išsigelbėti. Prieš kiekvieną dvikovą jie išgerdavo po vieną „Jack Daniel's“ „šotą“. Bostono klubas taip laimėjo keturias dvikovas iš eilės, o vėliau 4:0 triumfavo ir finale.

„Red Sox“ iškovojo pirmąjį čempionų titulą per 86 metus.

Heroinas – tarp, LSD – po

1992-2000 metais amerikietiškojo futbolo pasaulyje figūravęs puolėjas Toddas Marinovičius buvo laikomas labai perspektyviu žaidėju. Tačiau visą jo potencialą sužlugdė polinkis į narkotikus.

Labai griežtai auklėtas T.Marinovičius nuėjo klystkeliais. Vaikystėje į gimtadienius nešdavęsis dietinį pyragėlį ir darydamas atsispaudimus dar prieš pradėjęs vaikščioti, amerikietis ėmė gerti ir rūkyti marihuaną vidurinėje.

Patekęs į NFL, per pertraukas T.Marinovičius svaigindavosi heroinu, o po rungtynių vartodavo LSD. Profesionalų lygoje jo karjera truko neilgai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.