EUROLYGA 2023

Užduotis sportininkams Rio de Žaneire - iškovoti 2-3 medalius

2016 metų Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse turėtų dalyvauti apie 70 Lietuvos sportininkų, iš jų tikimasi 2-3 medalių ir ne mažiau kaip septynių vietų geriausiųjų aštuonetuose. Pagal Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) nuostatas tokias pozicijas užėmę atletai laikomi olimpiadų prizininkais ir apdovanojami tai liudijančiais diplomais, kurie atsiunčiami nacionaliniams komitetams po žaidynių.

Iš R.Meilutytės medalio tikimąsi ir Rio de Žaneire.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Iš R.Meilutytės medalio tikimąsi ir Rio de Žaneire.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2013, 4:25 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:19 PM

Tokie tikslai numatyti programoje "Rio 2016", kurią patvirtino Kūno kultūros ir sporto departamentas bei Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Nors pernai Londone buvo pelnyti penki olimpiniai medaliai, laikomasi nuostatos planuoti pagal realias galimybes ir jų nepervertinti.

Pagrindinis nuosaikių planų argumentas - žaidynės vyks tolimoje šalyje, o pagal ilgametę patirtį kituose žemynuose europiečiai visada pelno mažiau medalių nei rungtyniaudami arčiau namų.

"Galėtume įrašyti didesnius skaičius, tačiau nuo to mūsų sportininkų galimybės nepadidėtų", - sakė LTOK generalinis direktorius Valentinas Paketūras.

Apie tai buvo kalbama Druskininkuose surengtuose Lietuvos olimpinės rinktinės sportininkų, trenerių, medikų ir vadybininkų kursuose „Lietuvos sportininkų rengimas XXXI olimpiados žaidynėms Rio de Žaneire“.

Būsimųjų olimpinių žaidynių sostinėje gautomis žiniomis dalijosi Lietuvos olimpinio sporto centro direktorius Linas Tubelis, LTOK olimpinio sporto direktoriaus pavaduotojas Einius Petkus, Lietuvos olimpinės rinktinės vyr. gydytojas Dalius Barkauskas.

Pranešimą „Sportininkų organizmo adaptacija laiko juostoms, karščiui ir drėgmei“ perskaitė Lietuvos sporto universiteto profesorius Aleksas Stanislovaitis. Apie žaidynėms rengiamų sportininkų medicininio aptarnavimo aspektus kalbėjo Lietuvos sporto medicinos centro vyr. gydytojas Edmundas Švedas, D.Barkauskas.

Tradiciniuose kursuose buvo ir naujų temų. Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas supažindino su olimpinio simbolio, atributikos, aprangos ir sportininko įvaizdžio naudojimo taisyklėmis. Advokatas Audrius Biguzas nagrinėjo sportinės ir politinės pilietybės santykius bei praktikoje iškylančias problemas. Jis taip supažindino su sporto veiklos sutarčių sąlygomis, jų formulavimu.

Prieš tai gruodžio 3 d. Druskininkuose vyko Lietuvos olimpinių rinktinių medikų kursai. Juose dalyvavę gydytojai, kineziterapeutai ir masažuotojai ne tik klausė pranešimų, bet iryko praktiniai užsiėmimai.

Grupei kursų dalyvių LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė įteikė medalius „Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atkūrimo 25-metis“ ir šiai jubiliejinei datai skirtus atminimo medalius.

Kursų dalyviai taip pat apžiūrėjo Druskininkų sportininkų rengimo ir reabilitacijos centro statybas. 2015 m. ten planuojama baigti pirmojo etapo darbus: 25 m ilgio baseiną, universalią sporto salę, bokso ir imtynių sales, administracijos patalpas. Vėliau bus statomas bendrabutis ir stadionas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.