EUROLYGA 2023

Ką Lietuvos sporto žurnalistai išrinko geriausiais 2013 metų šalies atletais?

Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) išrinko geriausius 2013 metų Lietuvos sportininkus. Devintą kartą surengtų rinkimų laureatai bus pagerbti ateinantį pirmadienį Vilniuje.

Pernai Metų sportininke išrinkta R.Meilutytė ir šiemet džiugino medaliais.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Pernai Metų sportininke išrinkta R.Meilutytė ir šiemet džiugino medaliais.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2013, 2:10 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:18 PM

Geriausio sportininko rinkimuose į prizininkų trejetą pateko krepšininkas Mantas Kalnietis, penkiakovininkas Justinas Kinderis bei kanojininkas Jevgenijus Šuklinas. Renkant geriausią metų sportininkę, daugiausiai sporto žurnalistų balsų atiteko penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei, plaukikei Rūtai Meilutytei ir dviratininkei Vilmai Rimšaitei.

Geriausios metų komandos rinkimuose į prizininkų trejetą pateko Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, irkluotojos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė bei irkluotojai Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas.

Geriausio metų trenerio rinkimuose laureatais tapo D. Vištartaitės ir M. Valčiukaitės treneris Algirdas Kazimieras Arelis, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Jonas Kazlauskas bei R. Meilutytės treneris Jonathanas Ruddas.

Kiekvienos kategorijos nugalėtojai bus paskelbti ateinantį pirmadienį. Šventėje taip pat bus pagerbtas ir geriausias 2013 metų neolimpinių sporto šakų atletas. Specialų prizą jam įsteigė Lietuvos sporto federacijų sąjunga (LSFS), kur yra pagrindinė apdovanojimų renginio rėmėja.

Kartu su sportininkais bus pasveikinti ir 2013 metų Lietuvos sporto žurnalistikos premijų laureatai. Jiems bus įteiktos šviesios atminties kolegų premijos, kurias įsteigė loterijų firma „Olifėja“. Romos Grinbergienės premija skiriama už ryškiausius metų darbus, Aleksandro Krukausko – už gyvenimą, pašvęstą sporto žurnalistikai.

„Kaip ir kasmet, LSŽF nariai aktyviai dalyvavo geriausių metų sportininkų rinkimuose. Jaučiame, kad mūsų rengiamų rezultatus labai vertina ir patys sportininkai. Juk atidžiai jų pasirodymus visus metus sekantys ir nušviečiantys žurnalistai geriausiai jaučia, kurie atletai labiausiai nusipelnė geriausiųjų vardo. Manau, kad sporto žurnalistai gali objektyviausiai įvertinti, kurie sportininkai ir treneriai pasiekė daugiausiai, nes asmeninių simpatijų faktorius čia neveikia“, – sakė LSŽF prezidentas Gintaras Nenartavičius.

Dalyvauti pirmadienį vyksiančioje iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje pakviesti ne tik laureatai, bet ir šalies sporto bei federacijų vadovai.

Praėjusiais metais geriausiais šalies sportininkais buvo pripažinti Londono olimpinė čempionė R. Meilutytė ir olimpinį sidabro medalį iškovojęs J. Šuklinas. Metų komanda tapo Lietuvos 20-mečių vaikinų krepšinio rinktinė, o geriausiu treneriu pripažintas R. Meilutytę globojantis D. Radas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.