EUROLYGA 2023

V.Adamkus LTOK sveikino gėlių puokšte, G.Grybauskaitė – laišku

Trečiadienį Vilniuje, viešbučio „Best Western Vilnius“ konferencijų centre, surengta Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Generalinės asamblėjos neeilinė sesija, skirta LTOK atkūrimo 25-mečiui paminėti.

Minėjimo akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Minėjimo akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2013, 8:49 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:08 PM

„Didžiuodamasis žvelgiu į 1988 metų istorinį žygį, kai buvo nutarta grąžinti LTOK į pasaulio sporto bendruomenę. Tai buvo pirmas kartas, kai po sunkių okupacijos metų Lietuvos sporto vadovai pasakė, kad Lietuva pasirengusi grįžti į tarptautinį olimpinį judėjimą ir sugebės tinkamai atlikti savo pareigas. Džiaugiuosi ir dėkoju visiems olimpiečimas bei tiems narsiems žmonėms, kurie 1988 metais ėmėsi didžiojo žygio“, – savo sveikinimo kalboje pažymėjo kadenciją baigęs Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus.

Beveik 24-erius metus LTOK vadovavęs Artūras Poviliūnas prisiminė 1988 metų įvykius ir daugiausiai prie LTOK atkūrimo prisidėjusias asmenybes. LTOK Garbės prezidentas pasidžiaugė, kad per 25-erius metus Lietuvą aplankė visi aukščiausi Tarptautinio olimpinio komiteto vadovai, o mūsų atletai iš visų vasaros olimpinių žaidynių, taip pat ir iš jaunimo olimpinių žaidynių bei Europos jaunimo olimpinių festivalių grįžo su medaliais.

Generalinės asamblėjos sesijoje jubiliejaus proga LTOK pasveikino Lenkijos olimpinio komiteto prezidentas Andrzejus Krasnickis, Estijos olimpinio komiteto viceprezidentas Tonu Toniste, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis sekretorius Klemensas Rimšelis. Sveikinimo žodį taip pat tarė vienas iš LTOK atkūrimo iniciatorių, dabartinis LTOK Garbės teismo pirmininkas Kazimieras Motieka, Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto prezidentas Arvydas Juozaitis. Šventiniame renginyje buvo perskaitytas Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė organizacijos Olimpinio švietimo direkcijos vadovui Algimantui Gudiškiui įteikė Tarptautinio olimpinio komiteto įsteigtą Pjero de Kuberteno (Pierre de Coubertin) prizą.

Per 25 metus Lietuvos sportininkai po šešis kartus dalyvavo vasaros ir žiemos olimpinėse žaidynėse. Lietuvos atletai iškovojo šešis aukso, penkis sidabro bei dešimt bronzos medalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.