EUROLYGA 2023

Į Lietuvą grįžusi R.Meilutytė pasakojo apie santykius su J.Jefimova

Darganotą pirmadienio popietę pro Vilniaus oro uosto atvykimo C salės duris įžengusią Rūtą Meilutytę akino fotografų blykstės ir kamerų šviesos. Dar savaitgalį ji Europą akino dviem aukso ir vienu sidabro medaliu Senojo žemyno pirmenybių plaukimo čempionate Danijoje. Šešiolikmetė kiek graužėsi dėl pralaimėto auksinio apdovanojimo pagrindinei savo varžovei Julijai Jefimovai, bet veide spindinti šypsena išdavė, kad viskas – gerai.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Dec 16, 2013, 1:59 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:35 PM

„Jei būčiau atplaukusi 50 metrų pirma, 2013-ieji būtų puikūs. Bet ir šiuo atveju metus vertinu labai gerai“, – žvelgdama į būrį žurnalistų nepasimetė R.Meilutytė.

Čempionatą ji uždarė 100 metrų krūtine atplaukdama pirma ir aplenkdama savo pagrindinę varžovę J.Jefimovą. Tiesa, prieš tai perpus trumpesnėje distancijoje lietuvė rusei turėjo užleisti aukščiausią pakylą ant nugalėtojų podiumo.

„Šį kartą normaliai finišavau. O 50 metrų plaukime padariau klaidą. Nepavyko normaliai apskaičiuoti grybšnio ir pralaimėjau“, – pasakojo R.Meilutytė.

Po R.Meilutytės triumfo 100 m plaukimo finale varžovės J.Jefimovos veidas buvo persmelktas nusivylimo ir pykčio. Bet nors tarpusavio dvikovos tarptautinių baseinų finaluose jau primena priešpriešą ir principinius mūšius, R.Meilutytė purto galvą.

„J.Jefimova ir K.Hossz man abi yra labai geros draugės, – tikino R.Meilutytė. – Plaukti su jomis visada smagu ir įdomu.“

Geriausia Lietuvos plaukikė nesikremta, jog šį kartą nepavyko pakeisti įrašų pasaulio rekordų grafose.

„Nelabai to ir tikėjausi. Man buvo svarbiausia stengtis atplaukti kuo arčiau jų. Pasiruošimas čempionatui irgi nebuvo geriausias. Buvo sveikatos problemų, todėl viską vertinu gerai“, – čempionatą apibendrino Lietuvos undinėlė.

Gerino rekordus

Herningo baseine per keturias dienas Lietuvos trispalvė į viršų kilo tik po R.Meilutytės plaukimų – kiti lietuviai apdovanojimų neparvežė.

R.Meilutytė auksą iškovojo 100 metrų plaukimo krūtine ir 100 metrų plaukimo kompleksiniu būdu rungtyse. Sidabrą lietuvė laimėjo 50 metrų plaukimo krūtine rungtyje.

Tiesa, nors ir liko be medalių, kai kurie plaukė taip greitai, kaip praeityje niekada neplaukė kiti Lietuvos plaukikai.

Lietuvos rekordus gerino Danas Rapšys (100 m nugara, 1 min. 52,53 sek., 200 m nugara 1 min. 53,08 sek.), Giedrius Titenis (50 m krūtine, 26,91 sek.), Mindaugas Sadauskas (50 m peteliške, 23,33 sek.), Deividas Margevičius (200 m peteliške, 1 min. 57,37 sek.), Povilas Strazdas (400 m laisvuoju stiliumi, 3 min. 47,95 sek.) ir vyrų rinktinė (kombinuota estafetė 4 po 50 m).

Iš viso Europos plaukimo čempionate rungėsi 11 Lietuvos atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.