EUROLYGA 2023

Kodėl biatlonininkas T.Kaukėnas iš žūklės stengiasi grįžti tuščiomis?

Jei tikėtume statistika, bent dešimtadalis lietuvių mėgsta slidinėti. Bent jau vaikystėje daugelis avėjo ir pačiūžas. Todėl artėjančios 2014 metų Sočio žiemos olimpinės žaidynės įdomios turėtų būti ne tik sporto aistruoliams, bet ir tiems, kuriems apskritai patinka žiema. Oficiali Sočio olimpinių žaidynių transliuotoja „Lietuvos ryto“ televizija pradeda laidų ciklą šiai olimpiadai ir apskritai žiemos sportui pristatyti.

T. Kaukėnas tvirtina, kad kariuomenėje jis pravalo galvą nuo sporto.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos archyvo nuotr.
T. Kaukėnas tvirtina, kad kariuomenėje jis pravalo galvą nuo sporto.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2013, 4:05 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:30 PM

Žurnalistės Eglės Šilinskaitės rengiamoje kassavaitinėje laidoje „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“, kuri eteryje – 21.45 val., – ne tik būsimieji Lietuvos olimpiečiai, pasakojimai apie Rusijos skiriamus milijardus, keliaujančius net į kosmosą, bet ir įdomybės bei pasvarstymai, kurios sporto šakos labiausiai tinka lietuviams.

Istorikas Alfredas Bumblauskas juokauja, kad jei būtų surengtos rudens olimpinės žaidynės, lietuviai turėtų gerų galimybių jas laimėti, mat būtų nepralenkiami per futbolo varžybas išartame bulvių lauke ar klampodami per purvą.

Vieni Lietuvos olimpinės rinktinės lyderių – biatlonininkai. Per treniruotes ir varžybas daugybę jėgų atiduodantys sportininkai – socialiai atsakingi piliečiai, todėl savanoriškai pasirinko kariuomenę, kad išbandytų save per taip pat nemažai jėgų reikalingas karines pratybas.

Biatlonininkas Tomas Kaukėnas tvirtina, kad kariuomenėje jis pravalo galvą nuo sporto. Kaip, beje, ir žvejodamas ir medžiodamas antis. Tik iš žūklės T.Kaukėnas dažnai stengiasi grįžti tuščiomis. Atsakymas, kodėl – „Olimpinių žaidynių pirmadienyje“.

Pirmojoje laidoje jau šiandien, pirmadienį, gruodžio 16-ąją, 21.45 val. ir apie tai, kuriuos lietuviškus žodžius tardama ledo šokėja amerikietė Isabella Tobias labiausiai laužo liežuvį?

Šokiadieniais 17.20 val. „Lietuvos ryto“ televizija taip pat rengia trumpų laidų ciklą „Ar žinai, kad?..“. Jose – įdomybės apie olimpines žaidynes. Šiose laidose atsakymų gali rasti protų mūšių mėgėjai.

Ar žinote, kurio sportininko pavarde pavadinta taisyklė, apibrėžianti patekimo į olimpines žaidynes sąlygas? Ar girdėjote, kokią pergalę olimpinėse žaidynėse galima vadinti pačia netikėčiausia?

Būtent nuo žiemos olimpinių žaidynių apskritai prasidėjo Lietuvos olimpinė istorija. Ir prezidento Aleksandro Stulginskio laikų Lietuvoje, ir atkūrus nepriklausomybę pirmieji iš lietuvių olimpines trasas išbandė žiemos šakų atstovai.

Olimpinės žaidynės – šventė ne tik viso pasaulio sportininkams ir jų gerbėjams. Uždegančios olimpinės kovos prie televizorių privilioja net sportu nesidominčias namų šeimininkes ar veiksmo filmų mėgėjus. Ar gali būti įdomesnis veiksmo filmas nei, pavyzdžiui, šuolių su slidėmis varžybos?

„Lietuvos ryto" televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.