EUROLYGA 2023

J.Jefimova: „Manau, kad R.Meilutytei liko nedaug“

Iš Europos plaukimo čempionato Danijoje sugrįžusi Julija Jefimova patvirtino, jog jai labai daug reiškia dvikovos su Rūta Meilutyte. Bet tuo pačiu 21-erių rusė leido žurnalistams suprasti, jog netrukus pasiruošusi pranokti pagrindinę savo varžovę iš Lietuvos.

J.Jefimova (kairėje) pasirengusi išstumti R.Meilutytę iš sosto.<br>AP nuotr.
J.Jefimova (kairėje) pasirengusi išstumti R.Meilutytę iš sosto.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2013, 5:40 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:41 PM

„Mūsų priešprieša, aišku, suteikia plaukimo varžyboms papildomą skonį, – Rusijos žiniasklaidai aiškino J.Jefimova. – Nors danams labiau rūpėjo mano dvikovos su Rikke Moeller Pedersen. Bet kai mes su Rūta išeiname į startą, jaučiasi įkaitusi atmosfera. Nors, manau, jai (lietuvei. – Red.) jau nedaug beliko...“

J.Jefimova patvirtino, jog per „Salnikovo taurės“ varžybas, kurios vyks dar prieš Naujuosius metus, ji ruošiasi išmėginti savo jėgas plaukdama 50 m laisvu stiliumi ir 50 m nugara, o ateityje tikrai dalyvaus ir kompleksinio plaukimo rungtyje.

„Tikrai plauksiu 200 m kompleksiniu būdu Europos čempionate šią vasarą“, – pažadėjo rusė.

Europos plaukimo čempionate 25 m trumpajame baseine 21-erių rusė laimėjo 4 aukso medalius.

– Julija, pasibaigęs Europos čempionatas savotiškai pakartojo pasaulio čempionatą Barselonoje: Jūs nugalėjote plaukdama 50 m ir 200 m krūtine o 100 m distancijoje likote antra po Rūtos Meilutytės. Bronzos medalius estafetės varžybose Barselonoje galima prilyginti pergalei Herninge, - pokalbį su J.Jefimova pradėjo svetainės „Visas sportas“ žurnalistas.

– Tokią analogiją iš tiesų galima pamatyti. Vienintelis skirtumas – atsilikimas nuo Rūtos 100 m distancijoje jau ne toks didelis. 0,04 sek. – tai tik laimės trūkumas. Pralaimėjau liečiant baseino sienelę. Aš taip sumažinau atsilikimą, jog dabar visiškai neabejoju, jog tikrai pasieksiu pergalę, kai mes su ja susitiksime kitą kartą (šypsosi).

 – Ar galima paaiškinti antrąsias vietas plaukiant 100 m? Juk jeigu spręstume iš 50 m varžybų rezultato, būtent jūs esate geriausia sprinterė pasaulyje, o pergalė ir naujas pasaulio rekordas 200 m distancijoje byloja apie išskirtinę jūsų ištvermę. Atrodytų, kad 100 m privalo būti Jūsų auksinis viduriukas...

– Tai sudėtingas klausimas, ir aš pati iki šiol dar neradau į jį atsakymo. Dirbsime dar daugiau – kas kita belieka? Galbūt daugiau treniruosimės šiai distancijai. Juk mano treneris Dave'as Salo manęs net neruošia 50 m rungčiai. Nuolatos treniruojamės plaukti 200 m. O 50 m – tai greičiau tik malonumui (šypsosi).

 – Ką jums pasakė treneris po čempionato?

– Jis labai džiaugėsi. Visa mūsų grupė pasirodė nuostabiai, visi iškovojo medalius. Dave'as buvo laimingas, o jis dar net nežino, kad mes visi susimetėme dėl labai geros dovanos jam. Kol kas nekalbėsiu, kas tai bus, bet tikriausiai jis bus labai patenkintas (šypsosi). 

 – Vykstant Europos čempionatui kalbėjote apie tai, kad keičiate savo plaukimo techniką. Kiek laiko reikia, kad priprastum prie naujos technikos, o ji jau galėtų pakeisti rezultatus?

 – Dabar mes jos nekeitėme iš esmės, o tik koregavome. Štai po olimpinių žaidynių Londone viską keitėme iš esmės. Viską, ko JAV mokiausi dvejus metus, Dave'as sulaužė per vieną akimirką, ir mes pradėjome mokytis iš naujo. Dabar jau liko tik nedideli pataisymai, nes tobulybei nėra ribų. Nėra nieko idealaus, todėl visuomet reikia siekti geriausio. Štai plaukiant 200 m krūtine kažkas pradėjo gautis jau po dviejų mėnesių, o „šimtukas“ iki šiol pasiduoda sunkiai. Bet mes dirbame!

– Jūsų priešprieša su Rūta Meilutyte jau tampa tiesiog istorine...

- Mūsų priešprieša, aišku, suteikia plaukimo varžyboms papildomą skonį. Nors danams labiau rūpėjo mano dvikovos su Rikke Moeller Pedersen. Bet kai mes su Rūta išeiname į startą, jaučiasi įkaitusi atmosfera. Nors, manau, jai (lietuvei – Red.) jau nedaug beliko...

– Ar matėte, kaip persikreipė jos veidas po 50 m finalo?

– Ne, bet man apie tai daug pasakojo (juokiasi). Pasistengsiu, kad kitą kartą ir po 100 m būtų tas pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.