EUROLYGA 2023

Daugiausia uždirbusių sportininkų sąrašas: K.Bryantas – trečias, C.Ronaldo - devintas

Stambios sutartys, dideli pinigai, garsios pavardės. Visa tai – neatsiejama sporto pasaulio dalis, todėl nieko nestebina, kad sirgaliai nori žinoti ne tik viską apie savo dievaičių pasirodymą, bet ir skaičiuoja jų pinigus. Kas uždirbo daugiausia? Kam auksinių negaili reklamos veidų ištroškusios kompanijos? Lrytas.lt pateikia daugiausia 2013 metais uždirbusių sportininkų dešimtuką. Jo viršūnėje – Tigeris Woodsas. Sąrašą užbaigia Lionelis Messi.

Daugiausia per šiuos metus uždirbusių sportininkų dešimtuko viršūnėje - golfo žvaigždė T.Woodsas. Futbolininkai - sąrašo apačioje.<br>AP archyv. nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Daugiausia per šiuos metus uždirbusių sportininkų dešimtuko viršūnėje - golfo žvaigždė T.Woodsas. Futbolininkai - sąrašo apačioje.<br>AP archyv. nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

2013-12-24 11:44, atnaujinta 2018-02-19 17:12

Daugiausia 2013 metais uždirbusių sportininkų dešimtukas. (Sportininkas, sporto šaka, bendra uždirbtų pinigų suma, suma už sutartis, suma už reklamą)

1. Tigeris Woodsas (golfas) 78 mln. JAV dolerių/ 13 mln./ 65 mln.

T.Woodsas 2013-aisiais atrado savo „žudiko instinktą“ ir sugrįžo į pasaulio reitingo viršūnę, po nuostabaus sezono starto, kuomet sportininkas laimėjo penkis iš vienuolikos pirmųjų mačų. Jis savo piniginę pastorino svariomis sumomis už dalyvavimą Abu Dabio, Kinijos, Malaizijos ir Turkijos turnyruose. O pasak „Forbes“ kasmetinės ataskaitos apie sportininkų įplaukas, jam atsipalaiduoti ir judėti į priekį padėjo sutartys su „Nike“ ir „Rolex“ kompanijomis.

2. Rogeris Federeris (tenisas) 72/ 7 / 65

Jis krito pasaulio reitinge ir turėjo prasčiausią sezoną nuo 2001-ųjų, tačiau kai prasideda kalbos apie reklamos sutartis, R.Federeris išlieka vienu geidžiamiausių sportininkų. 17 kartų „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtojo refleksai gal ir sulėtėjo, o smūgis tapo silpnesnis, tačiau jis vis dar turi įspūdingą rėmėjų sąrašą. Kas daugiausia atseikėja? „Nike“ ir „Rolex“.

3. Kobe Bryantas (krepšinis) 62/ 28/ 34

Penkiolika kartų „Visų žvaigždžių“ rungtynėse žaidęs K.Bryantas su „Los Angeles Lakers“ pasirašė sutartį, pagal kurią tapo daugiausia uždirbančiu NBA krepšininkus 2012-2013 metų sezoną. O būsimasis „Šlovės muziejaus“ narys lapkritį pratęsė sutartį dar dvejiems metams.

4. LeBronas Jamesas (krepšinis) 60/ 18 / 42

„Karalius Jamesas” 2013-uosius pažymėjo ant piršto užsimaudamas NBA čempionų titulą. Svarbiausiose rungtynėse jis į „San Antonio Spurs“ krepšį įmetė 37 taškus. L.Jamesui taip pat atiteko ketvirtasis MVP apdovanojimas, todėl visai nestebina tai, kad jis – vienas geidžiamiausių reklamos ženklų. Pasak „Forbes“, sportininkas be kitų kompanijų labiausiai pelnosi iš „Nike“, „McDonald's“ ir „Coca-Cola“.

5. Drew Breesas (amerikietiškas futbolas) 51/ 40/ 11

Nuo 2006-ųjų, kai prisijungė prie „New Orleans Saints“, jis buvo šešis kartus pasirinktas į amerikietiškojo futbolo „Visų žvaigždžių“ mačą, dar vadinamą „Pro Bowl“. Jo rankose – ir „Super Bowl“ titulas. Kaip vienas sėkmingiausių NFL žaidėjų, jis didina ir sumų skaitliuką.

Stiprių rankų ir tvirto sudėjimo D.Breesas taip pat traukia ir puikiai žinomus prekinius ženklus. Sutartis jis turi su „Nike“, „Procter & Gamble“ bei „Verizon Wireless“.

6. Aaronas Rodgersas (amerikietiškasis futbolas) 49/ 43 / 6

Triskart „Pro Bowl“ dalyvis ir 2011 metų naudingiausias „Super Bowl“ žaidėjas balandį pasirašė penkerių metų 110 mln. JAV dolerių sutartį ir tapo daugiausia apmokamu žaidėju NFL. Tiesa, metų finišas jam – ne koks. Sportininkas susilaužė raktikaulį.

7. Philas Mickelsonas (golfas) 49/ 5/ 44

Ph.Mickelsonas 2013 metais iškovojo penktąjį pagrindinį titulą, laimėdamas „British Open“ varžybas, pademonstruodamas puikų rezultatą. Jis – vienas labiausiai dėmesį traukiančių sportininkų žaidime, galintis gerokai kilstelėti televizijų reitingus. Todėl Ph.Mickelsonas iš reklamos teisių uždirba daugiau nei 40 mln. JAV dolerių.

8. Davidas Beckhamas (futbolas) 47 / 5/ 42

Futbolininkas-verslininkas. Toks yra D.Beckhamas. 2013 metais jis baigė karjerą, iškovodamas Prancūzijos titulą su „Paris Saint-Germain“ klubu. Svarbiausias D.Beckhamo įvartis buvo įmuštas už aikštės ribų – jis ir toliau it magnetas traukė garsias kompanijas. Tai atskleidė ir „Forbes“ turtingiausiųjų sąrašas, kuriame jis aplenkė ir futbolo genijus Lionelį Messi bei Cristiano Ronaldo.

9. Cristiano Ronaldo (futbolas) 44/ 23 / 21

Tai gali būti metai, kai C.Ronaldo išlįs iš L.Messi šešėlio. Po nuostabaus „hattrick“ ir įvarčio per kitą mačą su švedais Portugalijos rinktinės lyderis tapo favoritu laimėti Metų futbolininko apdovanojimą. Ketverius metus stebėjęs, kaip titulą atsiimą L.Messi, C.Ronaldo siekia nutraukti šį dominavimą. O kokia situacija reklamos rinkoje? Panašu, kad „Ballon d'Or“ nėra rodiklis veidų savo reklamoms ieškančioms kompanijoms. Nes C.Ronaldo iš reklamos uždirba tiek pat, kiek L.Messi.

10. Lionelis Messi (futbolas) 41 / 20 / 21

Nuolat geriausio žaidėjo titulą nuo 2009-ųjų laimintis L.Messi jau turi savo vietą futbolo Panteone. 2012 metais jis pagerino keletą rekordų, tačiau šiemet dėl traumos žaidimas šiek tiek sustojo. Futbolininkas pirmą kartą susidūrė su tokiomis problemomis per savo profesionalo karjerą. Tačiau kalbant apie pinigus – būti dešimtuko pabaigoje – daugybės sportininkų svajonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.