EUROLYGA 2023

Sekmadienį vilniečius džiugins rekordinis „Kalėdinis bėgimas“

Jau šį sekmadienį, gruodžio 29-ąją, sostinėje startuos gražiausias metų šventes vainikuojantis renginys – „Kalėdinis bėgimas“. Jau 38-us metus vykstanti šventė šiemet subūrė rekordinį skaičių bėgimo entuziastų. Linksmi, aktyviai šventes pasitinkančių bėgikų būrys, skleis gerą nuotaiką visame mieste ir kaip ir kasmet, džiugins miesto svečius.

Kalėdiniame bėgime turėtų būti per 2000 dalyvių.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Kalėdiniame bėgime turėtų būti per 2000 dalyvių.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 28, 2013, 8:09 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:24 PM

Šiais metais dalyviai pirmąkart startuos ne prie Žalgirio stadiono, o miesto centre – visai netoli Rotušės aikštės. Bus bėgama gražiausiomis istorinėmis Vilniaus gatvėmis, tarp jų ir vienu miesto simbolių– Gedimino prospektu.

Į bėgimą užsiregistravo ir prie starto linijos stos daugiau nei 2000 bėgikų. Tai – įspūdingas ir rekordinis skaičius, džiuginantis renginio organizatorius. Beveik 800 bėgikų pasirinko ilgiausiąją – 12 km distanciją, 600 – 6 km distanciją. Trumpiausiąją – 3 km – bėgs apie 400 bėgikų, apie 100 pasirinko estafetę. Į 500 m „Nykštukų bėgimą“ užsiregistravo per 200 jaunųjų bėgikų. Toks rezultatas leidžia teigti, jog bėgimas Lietuvoje sparčiai populiarėja, o bėgimo entuziastai savo pomėgio nepamiršta ir šaltuoju metų laikotarpiu.

„Džiaugiamės, kad šiemet „Kalėdiniame bėgime“ susitiks tokia gausi, rekordinio dydžio bėgikų bendruomenė. Tai tik įrodo, kad bėgimo renginiai virsta švente tiek mėgėjams, tiek tikriems sportininkams. „Kalėdinis bėgimas“ – proga ne tik išbandyti savo jėgas, bet ir puikiai praleisti laiką“, – sakė „Kalėdinį bėgimą“ organizuojančios VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

„Kalėdinio bėgimo“ startas bus duotas 11 valandą Vokiečių gatvėje, šalia Rotušės. Pirmieji varžysis 500 metrų „Nykštukų bėgimo“ dalyviai. 11:30 startuos 6 km ir 3 km, o 13:00 – 12 km distanciją pasirinkę dalyviai ir komandinę dvasią pademonstruosiantys 4x3 km estafetės bėgikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.