EUROLYGA

R.Meilutytės treneris: „Rūtai užtenka pakeisti kojines ir tai jau tampa sensacija“

4 val. 50 min. Rūta Meilutytė lengvai papusryčiauja, susikrauna daiktus pamokoms, plaukimo reikmenis ir keliauja į baseiną. Jau 5 val. 30 min. daugiau nei dvi valandas ji savo grybšniais taškosi baseine. 8 val. 30 min. šešiolikmetė jau sėdi mokyklos suole. Popiet R.Meilutytei baigiasi pamokos ir ji vėl skuba į baseiną. Grįžusi namo apie 19 val. vakaro, lietuvė sėda prie namų darbų, pavalgo ir eina miegoti. Kitą rytą – vėl tas pats.

R.Meilutytės treneris J.Ruddas mano, kad lietuvai gali plaukti dar greičiau.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
R.Meilutytės treneris J.Ruddas mano, kad lietuvai gali plaukti dar greičiau.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 29, 2013, 12:48 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:20 PM

Tokia yra olimpinės ir pasaulio plaukimo čempionės R.Meilutytės dienotvarkė. Ne kiekvienas suaugęs žmogus sugeba prisiversti anksti pakilti iš lovos.

„Jos dienotvarkė – labai varginanti, – „The Independent“ sakė R.Meilutytės treneris Jonas Ruddas. – Toks psichologinis ir fizinis nuovargis prislėgtų bet ką. Rūta dažnai būna viena, daug treniruojasi. Ji privalo laikytis disciplinos tiek miego, tiek mitybos, tiek socialinio gyvenimo atžvilgiu. Tai – sunku. Labai sunku.“

Kam taip vargintis? J.Ruddas duoda paprastą atsakymą: „Visas grožis yra tame, kai Rūta stovi ant podiumo, ant kaklo pasidabinusi medaliu. Tada ji supranta, kad verta taip gyventi.“

J.Ruddas didžiuojasi savo auklėtine. Pasak brito, lietuvaitė turi viską, ko reikia čempionei – laikosi darbo etikos, turi puikų charakterį, save kontroliuoja ir aukojasi dėl tikslo.

„Daugybė vaikų neprisiverčia nuplaukti to ekstra grybšnio, kurį nuplaukia Rūta“, – sakė J.Ruddas, iškart supratęs, kad ankstyvos R.Meilutytės pergalės tarptautiniuose baseine tikrai nėra atsitiktinumas.

Savo medaliais ji pavergė visą Lietuvą. Anot J.Ruddo, susidomėjimas Rūta mūsų šalyje kelia šypseną.

„Lietuviai taip dėl jos pamišę, kad net kai ji pakeičia savo kojinių spalvą, tai tampa naujienų antrašte“, – ironizavo J.Ruddas.

Bet pati Rūta išlieka paprasta.

„Negaliu galvoti, kad va, aš olimpinė čempionė. Vis tiek reikia stengtis mokykloje, atlikti namų darbus. Man tai – svarbu“, – sakė R.Meilutytė.

Ar ji gali būti dar geresnė?

„Rūta – visų laikų greičiausia krūtine plaukianti moteris. Tai – neblogas startas, – juokėsi R.Meilutytės treneris. – Bet ji gali būti greitesnė. Visada galima būti geresniam, juk žmonės – ne robotai. Niekada nieko nepadarysi tobulai. O Rūta stiprėja. Nemanau, kad ji nustojo tobulėti. Dar nepamatėme geriausios jos formos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.