EUROLYGA 2023

J.Jefimovai patarinėjęs specialistas: „Pirmos mintys – sąmokslo teorijos“

Homayunas Gharavi buvo vienas pirmųjų žmonių, su kuriais susisiekė Julija Jefimova, paaiškėjus, kad antidopingo kontrolieriai jos organizme aptiko draudžiamų preparatų. „Tai šokiravo“, - sakė H.Gharavi, patarinėjęs Rusijos plaukikei medicinos klausimais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-18 14:14, atnaujinta 2018-02-17 09:22

Kai J.Jefimova prisipažino, kad naudojo maisto papildus, H.Gharavi buvo priverstas rimtai pagalvoti, ar rekomenduotinų produktų sąraše galėjo atsirasti toks, kuriame ir buvo uždraustųjų medžiagų.

Tačiau daugelį metų su profesionaliais sportininkais dirbantis specialistas nemano, kad suklydo. Jo kaltinti nepuolė ir J.Jefimova, ir Rusija, kuri vis labiau linksta prie versijos, jog sportininkę sugadino amerikietis treneris Davidas Salo.

- Jau porą metų dirbate su J.Jefimova. Esate jos treneris, rūpinatės fizine forma. Kaip reagavote į pasirodžiusią informaciją?, - swimmersdaily.com paklausė F.Gharavi.

- Tai šokiravo. Mano pirmasis klausimas buvo: „Kaip tai galėjo nutikti?“ Žinau Juliją nuo 2009-ųjų. Ji lankėsi Vokietijoje, kai gydėsi ir vėliau. 2013 metais sukūrėme naują planą, kur aš buvau atsakingas už jos fizinį pasirengimą. Taip pat patarinėjau įprastais gydymo klausimais. Kai dirbti kartu tokiais svarbiais momentais, kaip Londono žaidynės, pasaulio čempionatas Barselonoje ar Europos pirmenybės Danijoje, pradedi gerai pažinti žmogų.

Iš visų profesionalių sportininkų, su kuriais teko dirbti, Julija yra viena teisingiausių. Tad pirmosios mintys mano galvoje buvo susijusios su konspiracijų teorijomis.

- Abejojate dopingo kontrolierių rezultatais?

- Antidopingo tyrimas – visiškai patikimas ir saugus. Tad šiuo procesu neabejoju. Turime priimti tokius rezultatus, kaip teisingus.

Tuo viską sumaišiusiu momentu man paskambino Julija. Turėjome grįžti atgal ir pagalvoti, kas galėjo nutilti. Šįryt prieš lipdama į lėktuvą ji man pasakė, kad nepaisant šios katastrofiškos žinios, ji gerbia ir džiaugiasi antidopingo sistema, kuri stengiasi, jog sportas būtų švarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.