EUROLYGA 2023

A.Butkevičius Sočyje susitiks su Rusijos premjeru

Lrytas.lt spec. korespondentas, Ryga-Sočis

A.Butkevičius į Sočį vyko kartu su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu.<br>Stopkadras
A.Butkevičius į Sočį vyko kartu su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2014-02-06 15:48, atnaujinta 2018-02-16 15:18

Nuo diskusijų apie referendumą dėl žemės pardavimo ar energetikos viceministrės Renatos Cytackos atleidimą premjeras Algirdas Butkevičius bent kelioms dienoms galės pasislėpti Sočyje. Ketvirtadienio rytą Vyriausybės vadovas kartu su žmona Janina atvyko į žiemos olimpinių žaidynių sostinę.

Premjeras, kaip ir Lietuvos olimpinė delegacija, į Juodosios jūros kurortą vyko per Rygą – lietuvius priglaudė Latvijos olimpiečiai, kurie į olimpiadą vyko užsakytu „Air Baltic“ lėktuvu.

Tris valandas trukęs skrydis iš Latvijos sostinės į Sočio priemiestį Adlerį, kuriame yra pagrindinis olimpiados dalyvius ir svečius sutinkantis oro uostas, A.Butkevičiui neprailgo. Kompaniją premjerui palaikė Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis – politikai ilgai šnekučiaviosi, susipažino su olimpiados svečių sąrašu.

Privatų pokalbį pakeitė eskursija po lėktuvą – A.Bėrzinis bendravo su Latvijos ledo ritulio rinktinės žaidėjais, A.Butkevičius – su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente Daina Gudzinevičiūte.

Artimiausia para A.Butkevičiui nebus sportinė – vyks susitikimas su Azerbaidžiano prezidentu Ilhamu Alijevu, šeštadienį – diskusijos su „Gazprom“ atstovais, Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu, vakare – olimpiados atidarymas.

Šeštadienį iš šalia Juodosios jūros esančio Adlerio A.Butkevičius vyks į kalnus ir stebės pirmuosius Lietuvos atletų startus – biatlonininko Tomo Kaukėno ir slidininkės Ievos Ardišauskaitės.

„Į viešbutį grįšiu tik vėlai vakare“ – planavo premjeras.

Sekmadienį A.Butkevičius apsilankys olimpiniame kaimelyje, o dienotvarkė sudėliota taip, kad teks stebėti moterų ledo ritulio rungtynes. Vakarą baigs kartu su A.Bėrziniu stebėdamas dailiojo čiuožimo porų pasirodymus.

Pats A.Butkevičius nėra aistringas slidžių mylėtojas, tačiau praeityje yra ragavęs slidininko duonos.

"Kai buvau imtynininkas, žiemą buvo organizuojamos stovyklos ir fiziniam pasirengimui būtinai būdavo slidinėjimas. Mažiausiai šliuoždavome 10 kilometrų, o šiaip būdavo ir visi dvidešimt", - lėktuve bendraudamas su portalu lrytas.lt prisiminė A.Butkevičius.

Į Lietuvą A.Butkevičius grįš ankstyvą pirmadienio rytą – skrydžiu per Maskvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.