EUROLYGA 2023

Homoseksualumo neslepianti JAV teniso legenda nevyks į Sočį

Savo homoseksualumo

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-06 12:29, atnaujinta 2018-02-16 15:36

Pernai gruodį Baltųjų rūmų paskelbtas sprendimas įtraukti šią teniso legendą į olimpinę delegaciją, dalyvausiančią žaidynių atidarymo ceremonijoje, sulaukė prieštaringų vertinimų turint galvoje polemiką dėl Rusijos priimti įstatymų, nukreiptų prieš homoseksualius asmenis.

„Dėl prastėjančios motinos sveikatos negalėsiu prisijungti prie JAV prezidentinės delegacijos šią savaitę vyksiančioje Sočio olimpiados atidarymo ceremonijoje“, – nurodė B.J.King.

„Man svarbu būti su mama ir broliu šiuo sunkiu metu“, – pridūrė ji.

„Noriu padėkoti prezidentui Barackui Obamai už tai, kad pakvietė mane dalyvauti šioje istorinėje misijoje, ir aš nekantriai laukiu, kai galėsiu paremti mūsų atletus, kai jie varžysis Sočyje“, – sakė buvusi sportininkė.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai sakė, kad B.J.King vietą delegacijoje, kuri dalyvaus žaidynių atidarymo ceremonijoje, užims buvusi amerikiečių ledo ritulio žvaigždė Caitlin Cahow, kuri taip pat neslepia homoseksualumo. Anksčiau planuota, kad C.Cahow dalyvaus žaidynių uždarymo ceremonijoje.

„Prezidentas šiuo sunkiu metu savo mintimis ir maldomis yra kartu su panele King ir jos šeima“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Shinas Inouye.

J.B.King įtraukimas į delegaciją buvo simbolinis žingsnis, kurį Baltieji rūmai žengė verdant aistroms dėl pernai birželį Rusijos priimto įstatymo, kuriuo draudžiama „gėjų propaganda“ nepilnamečiams.

70-metė B.J.King, buvusi pirmoji pasaulio raketė, 39 kartus laimėjusi Didžiojo kirčio turnyrą, jau seniai aktyviai kovoja už gėjų ir lesbiečių teises.

Šių metų žiemos olimpinės žaidynės yra pirmoji olimpiada nuo 2000-ųjų, kai JAV delegacijoje nebus prezidento, viceprezidento arba pirmosios ponios.

Tai dar kartą patvirtina, kad Vašingtono ir Maskvos santykiai smarkiai pašliję dėl nesutarimų įvairiais užsienio politikos klausimais, įskaitant Siriją bei JAV žvalgybos paslaptis nutekinusį bėglį Edwardą Snowdeną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.