EUROLYGA 2023

Kelionė į Sočį: sugedęs autobusas ir šąlantys olimpiečiai

Lrytas.lt spec. korespondentas, Vilnius–Ryga

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 6, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:18 PM

„Planas – nesušalti!“ – kažkas ištarė autobuse, kuriuo kelionę į Sočį 3 val. nakties pradėjo paskutinė Lietuvos olimpiečių delegacija – kalnų slidininkai Rokas Zaveckas ir Ieva Januškevičiūtė, taip pat Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovai.

Naktį – autobuso paieškos

Startas į Sočį Lietuvos olimpiečiams prasidėjo žiemiškai. Ir šaltai. Autobusas, turėjęs nuvežti lietuvius į Rygą, sugedus kondicionieriui tapo šaldytuvu jo keleiviams. Teko stoti automagistralėje – kai kurie keleiviai iš bagažo išsitraukė daugiau šiltesnių drabužių, tačiau tai nepadėjo.

Žalios striukės su Lietuvos rinktinės simbolika nešildė, kojas vis stipriau gėlė šaltukas, todėl buvo nutarta keisti transporto priemonę.

LTOK vadovams 4 val. nakties pavyko surasti naują autobusą ir vairuotoją. Pasiekus Panevėžį Lietuvos delegacija susišildė vienoje iš miesto degalinių ir, palaukę keliolika minučių, persėdo į kitą autobusą, kuriuo šiltai pasiekė Latvijos sostinę.

Išlydėjo A.Bėrzinis ir A.Butkevičius

Čia žalias lietuvių pulkelis paskendo geltonų atletų jūroje – Latvijos olimpinė rinktinė ketvirtadienį ryte pakėlė sparnus į Sočį ir kartu priglaudė Lietuvos delegaciją.

„AirBaltic“ lėktuve, užsakytame specialiai olimpinei Latvijos rinktinei, vietų užteko ir Lietuvos delegacijai, ir šalies premjerui Algirdui Butkevičiui.

Vyriausybės vadovas taip pat ankstyvą ketvirtadienio rytą automobiliu pasiekė Rygą – jis kartu su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu dalyvavo trumpoje Latvijos olimpiečių išlydėtuvių ceremonijoje, o vėliau kartu lipo į lėktuvą.

A.Bėrzinis ir A.Butkevičius džiaugėsi, kad latviai ir lietuviai, išsaugodami vienybę, kartu vyksta į Sočį.

 Į susirinkusiuosius laužyta anglų kalba kreipęsis A.Butkevičius palinkėjo atletams sėkmės Sočyje ir nepamiršo paminėti Lietuvoje populiariausios šakos.

„Gaila, kad krepšinis nėra žiemos sporto šaka“, – juokavo šalies premjeras.

Kartu su lietuviais skrenda Latvijos ledo ritulininkai ir skeletonininkai. Latviai tikisi dviejų medalių iš skeletono ir vieno iš bobslėjaus.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė į Sočį nevyks.

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Vasario 8-23 dienomis kasdien žiūrėkite įdomiausias varžybas tiesiogiai ir internetu tv.lrytas.lt., o karščiausias naujienas tiesiai iš Sočio sekite specialiose laidose „Olimpinių žaidynių karštligė“ kasdien 21 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu