EUROLYGA 2023

I.Ardišauskaitė - apie pasiruošimą Sočiui ir apleistus mokslus

Vykdama į Sočį Ingrida Ardišauskaitė džiaugėsi, kad jos svajonė pildosi. Tačiau olimpinei debiutantei žaidynių pradžia apkarto. Penktadienį jį sužinojo, kad negalės dalyvauti moterų mišriojo stiliaus varžybose (7,5 km klasikiniu stiliumi ir 7,5 km laisvuoju). Lietuvos slidinėjimo federacija gerokai apsiskaičiavo - likus mažiau nei parai iki starto paaiškėjo, kad I.Ardišauskaitė net neturėjo teisės dalyvauti šioje rungtyje.

I.Ardišauskaitei žaidynių pradžia apkarto.<br>Asmeninio albumo nuotr.
I.Ardišauskaitei žaidynių pradžia apkarto.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 6:48 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:08 PM

Kaip pirmajai olimpiadai ruošėsi 21-erių slidininkė iš Utenos ir kokios jos tolesnės svajonės? Pateikiame prieš savaitę darytą interviu su Lietuvos olimpiete.

- Ingrida, ar tikėjotės, kad pateksite į olimpines žaidynes jau šiemet?

- Kiekvieno sportininko svajonė – dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Slapta tikėjau, kad kada nors pateksiu į Lietuvos rinktinę, tačiau nesitikėjau, kad tai bus jau šios olimpinės žaidynės. Tai pirmoji olimpiada per mano sportinę karjerą, todėl Sočio olimpinės žaidynės man ypatingos. Kai pradėjau sportuoti, jos buvo mano pagrindinis tikslas. Labai džiaugiuosi, kad svajonė išsipildė. Manau, kad olimpinis startas bus svarbiausias visoje mano karjeroje.

- Lietuvos tautinis olimpinis komitetas jums kelia tikslus patekti tarp 40-50 tavo rungties sportininkų. Kaip manote, kokios jūsų galimybės?

- Stebuklų nesitikiu, puikiai žinau savo galimybes ir varžoves. Norėtųsi pagerinti asmeninį rezultatą, taip pat nenuvilti LTOK ir įvykdyti man keliamą užduotį. Kiekvienas sportininkas žaidynėse nori kuo geriau pasirodyti – įdedam daug pastangų, treniruojamės, kad pasiektume kuo geresnių rezultatų.

- Kaip vyko pasirengimas olimpiadai?

- Pasirengimas vyko sklandžiai, nepatyriau didelių traumų, nesusirgau. Paskutinis pasirengimo etapas vyko aukštikalnėse, Italijoje, dviejų kilometrų aukštyje. Prieš olimpines žaidynes dalyvavau dvejuose pasaulio jaunimo čempionato etapuose – tai buvo lyg apšilimas prieš pagrindinį startą olimpiadoje.

- Olimpinėms žaidynėms ruošėtės ne Lietuvoje. Ar pavyko suderinti mokslų sesiją su sportu?

- Turiu prisipažinti, kad to padaryti nepavyko... Mokytis savarankiškai yra labai sunku, trūksta laiko ir jėgų. Šiuo metu sesija yra atidėta, todėl bandysiu pasivyti studijų draugus pasibaigus sezonui.

- Pasirinkote studijas Lietuvos sporto universitete, tačiau anksčiau mokėtės Vilniuje. Kodėl?

- Anksčiau studijavau Lietuvos edukologijos universitete, į Kauną atvykau tik šiais metais. Tai įvyko dėl asmeninių priežasčių. Kita vertus, LSU sudarys palankesnes sąlygas sportuoti. Manau, kad Lietuvos sporto universiteto vardas pasako, jog sportininkams tai – palanki vieta mokytis ir siekti laimėjimų sporte.

- Patekdama į Sočio olimpines žaidynes įgyvendinote vieną iš savo tikslų. Ko dar siekiate?

- Baigusi bakalauro studijas Lietuvos sporto universitete, norėčiau tęsti mokslus magistrantūroje ir įgyti kineziterapeuto specialybę. Mane ši sritis labai domina, tačiau kaip bus, pamatysime ateityje.

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Vasario 8-23 dienomis kasdien žiūrėkite įdomiausias varžybas tiesiogiai ir internetu tv.lrytas.lt., o karščiausias naujienas tiesiai iš Sočio sekite specialiose laidose „Olimpinių žaidynių karštligė“ kasdien 21.30 val.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.