EUROLYGA 2023

M.Drobiazko ir P.Vanago karjeroje – ir ledo šokių legendos

Jie perrašė ledo šokių istoriją, o jų laimėjimo jau niekas nepranoks. Jungtinės Karalystės čiuožėjai Jayne Torvill ir Christopheris Deanas amžinai liks metraščiuose, kaip ledo šokėjai, kurių jau niekas nebegali pralenkti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 2:46 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:17 PM

Ar žinojote, kad 1984 metų Sarajevo olimpinėse žaidynėse J.Torvill ir Ch.Deanas už vieną programą surinko aukščiausius balus olimpinių žaidynių istorijoje?

Devyni teisėjai jiems skyrė po 6 balus už artistiškumą, už techniką tiek pat parašė trys teisėjai, o likę šeši – po 5.9 balo.

Po jiems auksinių Sarajevo žaidynių J.Torvill ir Ch.Deanas tapo profesionalais, į mėgėjų sportą trumpam grįžo po dešimtmečio. 1994 metų Lilehamerio žaidynėse Jungtinės Karalystės pora iškovojo bronzą.

Pakartoti J.Torvill ir Ch.Deano Sarajeve pasiekto rezultato neįmanoma todėl, kad po 2002 metų Solt Leik Sičio olimpiados buvo pakeista ledo šokių teisėjavimo sistema, kuri dabar primena aukštosios matematikos formulę.

Beje, J.Torvill ir Ch.Deanas yra buvę garsiausios Lietuvos ledo šokėjų poros Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago choreografais.

„Lietuvos ryto“ televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas. Žinias, reportažus ir įdomiausią informaciją apie Sočio olimpiadą galite sekti „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Olimpiniai pirmadieniai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.