EUROLYGA 2023

D.Rasimovičiūtė džiaugėsi startu ir liūdėjo dėl kolegos

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

D.Rasimovičiūtė buvo 51-a.<br>A.Pliadžio nuotr.
D.Rasimovičiūtė buvo 51-a.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 9, 2014, 6:02 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:00 PM

Apsigaubusi šilta sportine apranga Diana Rasimovičiūtė plačiai šypsodamasi žengė iš trasos - pirmasis 29 metų biatlonininkės startas Sočio olimpiadoje neapkarto. 7,5 km sprinto lenktynėse lietuvė sugaišo 23 min. 18,6 sek., nuo antrą kartą olimpine čempione tapusios Slovakijos atstovės Anastasijos Kuzminos atsiliko 2 min. 11,8 sek. ir užėmė 51-ąją vietą.

„Esu patenkinta, kad jau galiu kovoti", - po finišo šypsojosi geriausia Lietuvos biatlonininkė.

Ji neliejo apmaudo ir dėl dviejų praleistų šūvių - nebuvo taiklūs pirmieji bandymai gulint ir stovint.

51-oji vieta anaiptol nėra geriausias lietuvės rezultatas olimpiadose. Sprinto rungtyje 2002 metais Solt Leik Sičio olimpiadoje D.Rasimovičiūtė užėmė 66 vietą, o 2006-aisiais Turine pasiekė geriausią savo rezultatą kol kas – 18-ąją vietą. Prieš ketverius metus Vankuveryje ji užėmė 25 vietą.

Tačiau 51-oji vieta leidžia po dviejų savaičių gimtadienį švęsiančiai D.Rasimovičiūtei startuoti vasario 11-ąją vyksiančiose moterų persekiojimo lenktynėse (10 km). Dar vienas startas jos lauks asmeninėse lenktynėse (15 km) laukia vasario 14-ąją.

- Kaip vertinate pirmąjį startą šioje olimpiadoje? - lrytas.lt paklausė D.Rasimovičiūtės.

- Jau galiu kovoti, nes šis sezonas man buvo labai sunkus. Be to, buvo labai didelė pertrauka tarp varžybų, o prieš šį startą labai jaudinausi. Dabar jau žinau, kad galiu kovoti ir tikrai tą darysiu.

- Du netikslūs šūviai - dėl klaidų ar tiesiog nepasisekė?

- Dar turiu pakalbėti su treneriu, pasiaiškinsime, ką padariau ne taip. Žinoma, klaidų buvo. Bijau dabar spėlioti, noriu pasikalbėti su treneriu ir viską išsiaiškinti.

- Kaip jautėtės trasoje?

- Trasa - labai sunki, bet esu labai patenkinta , kad galiu kovoti su varžovėmis. Nėra taip, kaip buvo pasaulio taurės etapuose. Man reikėjo pačiai save nugalėti, kad sukaupčiau jėgas, toliau treniruočiausi ir kovočiau.

- Kokios vietos sieksite persekiojimo lenktynėse?

- Vieta ne taip svarbu. Man svarbiausia, kad atiduočiau visas jėgas ir būčiau patenkinta savimi. Biatlone labai sunku prognozuoti – viskas gali apsiversti po kiekvieno šaudymo.

- Ar jums buvo siurprizas, kad auksą laimėjo A.Kuzmina?

- Ne. Ji - labai stipri sportininkė. Jai buvo sunkiausia iš visų sportininkių, nes ji šioje rungtyje jau yra tapusi olimpine čempione. Tai, ką ji padarė, yra fantastika.

- Sekmadienį paaiškėjo, kad biatlonininkas Karolis Zlatkauskas prisipažino vartojęs dopingą. Ką galvojate apie šią situaciją?

- Labai nemaloni situacija, tai kirto mūsų mažai tautelei. Bet yra taip, kaip yra - nieko nepadarysi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.