EUROLYGA 2023

D.Rasimovičiūtė užėmė 51-ąją vietą

Sekmadienį Sočyje startavo ir pirmoji Lietuvos sportininkė. 29 metų Dianai Rasimovičiūtei tai buvo jau ketvirtasis olimpinis startas. D.Rasimovičiūtė dalyvavo 7,5 km sprinto varžybose. Ji užėmė 51-ąją vietą, distanciją įveikusi per 23 min. 18,6 sek.

D.Rasimovičiūtė buvo 51-a.<br>A.Pliadžio nuotr.
D.Rasimovičiūtė buvo 51-a.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2014, 3:58 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:05 PM

Biatlonininkė šaudykloje gulomis nepataikė kartą, tad turėjo įveikti vieną baudos ratą. Stovėdama šaudykloje D.Rasimovičiūtė irgi suklydo kartą.

Sportininkei buvo iškeltas uždavinys užimti 45-60 vietą. D.Rasimovičiūtė nuo lyderės atsiliko 2 min. 11,8 sek.

Čempione tapo Slovakijos sportininkė Anastazija Kuzmina. Be klaidų šaudžiusi nugalėtoja distanciją įveikė per 21 min. 06,8 sek. A.Kuzmina - 29 metų rusė. Jai Slovakijos pilietybė buvo suteikta prieš Vankuverio žaidynes, kuriose ji taio pat tapo olimpine čempione.

Sidabras atiteko rusei Olgai Viluchinai. Ji taip pat šaudė be klaidų, bet nuo lyderės atsiliko 19,9 sek.

Bronzą iškovojo Vita Semerenko, nuo lyderės atsilikusi 21,7 sek. Ukrainietė taip pat šaudė be klaidų.

D.Rasimovičiūtė dalyvauja jau ketvirtose olimpinėse žaidynėse per karjerą. Jai sprinto rungtyje iškeltas uždavinys užimti 45-60 vietą.

Varžybose kovojo 84 sportininkai.

D.Rasimovičiūtė yra pasiekusi geriausią nepriklausomos Lietuvos biatlonininkų rezultatą olimpiadoje, tačiau tai padarė dar 2006-aisiais, per Turino žaidynes. D.Rasimovičiūtė užėmė 18 vietą.

Per pasaulio taurės varžybas (į pasaulio taurės įskaitą iki šio sezono buvo įtraukiamos ir pasaulio pirmenybių bei olimpinių žaidynių lenktynės) D.Rasimovičiūtė tarp 20 geriausiųjų pateko 8 kartus. Iš jų net 7 – per sprinto lenktynes. Tai lengvai paaiškinama. Lietuvos biatlono lyderė niekada nebuvo taikli šaulė, o sprinte netaiklių šūvių vertė yra mažiausia.

Trys įdomūs faktai apie D.Rasimovičiūtę

1. Biatlonininkė laisvai kalba latviškai. Jos širdies draugas - vienas geriausių visų laikų Latvijos biatlonininkų, dabartinis Lietuvos rinktinės treneris Ilmaras Bricis (nuotr.). 2006 metų pabaigoje pora tapę sportininkai kurį laiką treniravosi drauge su Latvijos rinktine.

„Iš pradžių buvo painiavos, nes latvių ir lietuvių kalbos turi žodžių, kurie skamba panašiai, bet reiškia ką kita. Pavyzdžiui, lietuviams žodis „grybas“ yra viena, o latviškai „gribet“ reiškia „norėti“, – pasakojo D.Rasimovičiūtė.

I.Bricis irgi vis geriau kalba lietuviškai, nes dabar beveik visą sezoną praleidžia su Lietuvos rinktine. Kiti komandos biatlonininkai su treneriu iš Latvijos kalbasi rusiškai.

D.Rasimovičiūtė ir I.Bricis dar nėra oficialiai susituokę, bet vestuves planuoja. Pora turi būstą Priekulėje (Latvija), todėl biatlonininkė į Lietuvą grįžta vis rečiau.

2. D.Rasimovičiūtė labai mėgsta siuvinėti. Tačiau pastarasis nebaigtas siuvinys – katinas – nebekeliauja drauge.

„Pradėjau ir numečiau, nes vis nerandu laiko. Po treniruočių ir varžybų noriu pailsėti, o ne griebti siuvinį“, – sakė D.Rasimovičiūtė.

3. D.Rasimovičiūtė labai myli gyvūnus, todėl niekada nesiryžtų medžioti. Lietuvos rinktinės draugai jai yra iškrėtę pokštą, po kurio biatlonininkė ilgai negalėjo atsigauti.

2006 metų Turino žaidynių dalyvis Karolis Zlatkauskas kartą įteikė D.Rasimovičiūtei dėžutę. „Atidariau ir atšokau. Dovana buvo gyva ir šokinėjo. Ten buvo varlė. Jų nebijau, bet labai išsigandau. Tiesiog nesitikėjau tokios dovanos“, – pasakojo D.Rasimovičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.