EUROLYGA 2023

V.Strolia: „Gaila, kad ir latviui pralaimėjau“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 9, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:10 PM

„Palaikykite Lietuvos slidininką. Nagi, Vytautai, pirmyn, pirmyn", - prie finišo tiesiosios esančiose tribūnose gaudė lenktynių komentatoriaus balsas. Sočio olimpiadoje debiutavęs Vytautas Strolia tuo metu iš paskutiniųjų įveikinėjo paskutinius metrus, o už jo nugaros jau nieko nebuvo - 21-erių Lietuvos slidininkas finišą skiatlono lenktynėse pasiekė paskutinis. Tuo metu tribūnos jau buvo aptuštėjusios, o čempionu tapęs 27-erių šveicaras Dario Cologna buvo finišavęs prieš 12 min. 21,8 sek.

Užkulisuose visi sveikino Šveicarijai auksą padovanojusį 25-erių slidininką, o kameros ilgai buvo nukreiptos į finišo zonoje parkirtusį ir orą gaudantį V.Strolią.

„Nebebuvo jėgų", - pripažino Lietuvos slidininkas

Jis distanciją įveikė per 1 valandą 20 minučių ir 37,2 sekundės. „Girdėjau, girdėjau, stengiausi iš paskutiniųjų", - paklaustas, ar girdėjo palaikymą jam finišuojant, liūdnai tarė V.Strolia.

Iš 68 skiatlono (klasikiniu ir laisvuoju stiliais po 15 km) varžybose startavusių slidininkų distancijos nebaigė tik Pietų Korėjos atstovas Junas Ho Hwangas, kuris ir liko paskutiniojoje,  vietoje. 66 vietoje finišavo Latvijos sportininkas Arvisas Liepinis.

„Gaila, kad ir latviui pralaimėjau", - neslėpė V.Strolia.

- Vytautai, kodėl taip nepasisekė pirmasis jūsų startas Sočyje? - lrytas.lt paklausė V.Strolios.

- Sekėsi labai sunkiai - ne mano startas. Bendras startas man niekada nesisekdavo ir nepatinka, reikia taikytis prie kitų. Iš pradžių buvo normaliai, bet vėliau slidės atšilo ir tapo dar sunkiau, ypač pakilimuose. Tada, kaip mes sakome, nukabino rankas ir kojas. Be to, pradėjo rankų tricepsus traukti, jau nebebuvo jėgų. Yra kaip yra.

- Svajonė startuoti olimpiadoje apkarto?

- Nesitikėjau įspūdingo rezultato. Tiesiog gaila, kad ir latviui pralaimėjau - buvau pasivijęs, bet per pakilimą paleidau ir viskas. Kai kuriems savo konkurentams pralaimėjau, bet nesitikėjau, kad būsiu aukščiau.

- O kuri vieta būtų jus tenkinusi?

- Norėjau patekti į 60-tuką. Žinoma, esu labai nusivylęs.

- Ar jaudulys prieš startą buvo?

- Visada jis būna. Stengiesi nesijaudinti, bet nepavyksta.

- Kaip vertinate trasą?

- Labai sunki. Kitaip ir būti negali, juk čia - olimpinė trasa. Paskutinis pakilimas - itin sunkus. Bet sąlygos visiems vienodos.

- Jūsų dar laukia du startai (asmeninės sprinto lenktynės ir 15 km lenktynės klasikiniu stiliumi). Suspėsite atsigauti po šios nesėkmės?

- Stengsiuosi apie tai dabar negalvoti. Stengsiuosi pasiekti geresnių rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?