EUROLYGA 2023

Į ketvirtfinalį nepatekusi A.Sereikaitė: „Padariau vieną klaidą“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

A.Sereikaitė paskutiniuose posūkiuose prarado vietas, garantavusias vietą ketvirtfinalyje.<br>A.Pliadžio nuotr.
A.Sereikaitė paskutiniuose posūkiuose prarado vietas, garantavusias vietą ketvirtfinalyje.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 10, 2014, 1:30 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:14 PM

Agnė Sereikaitė prieš olimpinį startą nervingai mankštino kojų raumenis ir nekantriai sekė varžovių ratus greitajame čiuožime trumpuoju taku. „Iš pradžių labai jaudinausi“, – po lenktynių 500 m distancijos atrankoje pripažino 19-metė vilnietė.

Ledas olimpinėje „Iceberg“ arenoje nebuvo palankus olimpiados debiutantei – nors ji beveik tris ratus buvo gerokai atsiplėšusi nuo varžovių, lemiamomis akimirkomis lietuvė klydo ir nepateko į olimpinių žaidynių ketvirtfinalį. 

500 m distanciją A.Sereikaitė įveikė per 45,36 sek. ir savo čiuožime liko trečia. Pirma finišavo korėjietė Seung-Hi Park, antra – JAV sportininkė Emily Scott. Lenktynių nebaigė prancūzė Veronique Pierron, kritusi sukant trečiąjį ratą.

Iš 32 atrankoje dalyvavusių sportininkių A.Sereikaitė užėmė 24-ąją vietą. Dvi sportininkės buvo diskvalifikuotos.

– Agne, ar labai nusivylėte nepatekusi į ketvirtfinalį?lrytas.lt paklausė A.Sereikaitės.

– Pasirodymą vertinu gerai, tačiau padariau vieną klaidą, todėl ir netekau kelialapio į ketvirtfinalį.

– Kokia buvo jūsų klaida?

– Mane varžovė aplenkė iš „vidaus“, o man pačiai prieš posūkį reikėjo iščiuožti į išorę, kad įgaučiau daugiau greičio. Pati padariau klaidą, neiščiuožiau į šoną ir praradau greitį.

– Labai gerai startavote ir atsiplėšėte nuo varžovių.

– Startas ir pirmi du ratai yra stiprioji mano pusė. Aš pati nesitikėjau, kad taip iššausiu į priekį (šypsosi). Aš net nejutau, kur yra mano varžovės. Tik vėliau pajutau, kad mane aplenkė sportininkė iš Pietų Korėjos, po to pamačiau, kad krito prancūzė. Gaila, kad pati suklydau.

– Kiek planavote pasiekti šioje rungtyje?

– Ne kiek tikėjausi, bet norėjau patekti į kitą etapą. Buvau arti, bet tikiuosi, kad būsiu dvidešimtuke. Visada norisi pasiekti kuo daugiau – patekus į ketvirtfinalį pradedi galvoti apie pusfinalį. Noriu varžytis visose rungtyse, bet daugiausia vilčių dedu į 1000 metrų lenktynes.

– Ar falšstartas išmušė iš vėžių?

– Dabar – ne. Kai būdavau jaunesnė, nervindavausi labiau. Dabar tokie startai yra labai  dažnas reiškinys.

– Kaip vertinate naują olimpinę areną?

– Įspūdis, kai pirmą kartą atėjau į areną, buvo: „Oho!“ Labai daug žiūrovų, didelė arena. Šios arenos ledas nėra labai greitas – būna varžybų, kai nuolat gerinami rekordai. Dabar čiuožėjų rezultatai gana blogi, bet pažiūrėsime, kaip bus pusfinaliuose ir finaluose. Šis ledas laiko tvirtai, nėra paprasta kristi (šypsosi).

– Kokie bus artimiausi planai? Ar labai juos koreguosite nepatekus į ketvirtfinalį?

– Trečiadienį laukia lengva treniruotė. Visos sąlygos čia puikios – maitinimas, transportas, treniruočių bazės. Olimpinę dvasią tikrai jaučiu ir neturiu jokių nusiskundimų.

– Šiuo metu į Maskvą išvykę dailiojo čiuožimo atstovai Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias, su kuriais gyvenote viename kambaryje. Nesijaučiate vieniša?

– Šiek tiek liūdna. Gyvenome kartu, šalia miegodavome (juokiasi). Bet turiu daug draugų iš kitų šalių – labai daug bendrauju su čekais, su kuriais kartu treniruojamės. Esame kaip viena šeima. Turiu daug draugų ir iš kitų sporto šakų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?