EUROLYGA 2023

Lietuviai užsikrėtė slidinėjimu

Pasirodo, lietuviai pamišę ne tik dėl krepšinio, bet ir dėl kalnų slidinėjimo. Tereikėjo atidaryti kalnų slidinėjimo mokyklą ir ją iš karto apgulė entuziastai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Feb 10, 2014, 12:22 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:19 PM

Kas savaitgalį Žvėryne, prie pėsčiųjų tilto į Vingio parką, būriuojasi daugybė vaikų.

Šioje ramioje sostinės vietoje jiems rengiamos nemokamos kalnų slidinėjimo pamokos. Slidinėjimo treneriai buvo nustebę – tokio susidomėjimo jie nesitikėjo.

Įžvelgia olimpiados įtaką

„Pernai į tokias pat treniruotes Liepkalnyje rinkosi kur kas mažiau žmonių. Šiemet – bumas. Kas ten žino, gal tam įtakos turėjo ir Sočio olimpinės žaidynės“, – juokėsi slidinėjimo treneris Vytautas Sakalis.

Vilniaus pakraštyje esančiame Liepkalnyje praėjusių metų žiemos sezoną iš viso susirinko apie 150 vaikų.

Trasoje šalia Vingio parko vien per tris savaitgalius apsilankė jau 100 vaikų, šiam savaitgaliui užsiregistravo dar maždaug 50 naujų vaikų. Vaikų amžius – nuo 6 iki 14 metų.

Suvaldyti didžiulį būrį vaikų V.Sakaliui padeda dar trys treneriai. Kiekvienas jų per savaitgalį individualiai moko apie 25 vaikus. Visas reikiamas slidinėjimo inventorius vaikams nuomojamas už 20 litų.

Įžvelgia ir talentų

Individualių ir grupinių pamokų metu vaikai per porą dienų išmoksta leistis nuo kalno, stabdyti, o gabiausi – daryti posūkius.

Treneriai vaikus moko taip, kad jiems tai atrodytų kaip žaidimas, tačiau gauta informacija būtų efektyvi.

Vieną vaiką į nemokamas treniruotes galima registruoti daugiausia du kartus. Po to jiems siūloma prisidėti prie profesionalių treniruočių Liepkalnyje.

„Nemažai vaikų paliko gerą įspūdį. Yra vadinamųjų padaužų, iš kurių gali užaugti rimti sportininkai. Iš tų 100 vaikų jau apie 30-ies tėveliai pareiškė norą tęsti treniruotes Liepkalnyje“, – džiaugėsi V.Sakalis.

Kelsis į Druskininkus

Nemokama kalnų slidinėjimo mokykla vaikams atidaryta Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos, Nacionalinės slidinėjimo asociacijos ir Vilniaus savivaldybės iniciatyva.

Kalno papėdėje prie pėsčiųjų tilto buvo įrengtas keltuvas. Tiesa, už jį reikia sumokėti vienkartinį 10 litų mokestį.

Vis dėlto kalnų slidininkų iniciatyvai artimiausiu metu koją gali pakišti sunkiai prognozuojami orai.

„Atšilus, kol yra galimybės, treniruotumės Liepkalnyje, o po to visus metus fizinis pasirengimas vyktų salėse.

Jau dešimt vaikų pareiškė norą lankyti rimtesnes treniruotes. Be to, yra Druskininkų sniego arena. Vasarą vaikus vežame į stovyklas Druskininkuose.

Vaikams – tai puiki pramoga, kai netgi vasarą galima žaisti su sniegu“, – apie jaunųjų kalnų slidininkų ugdymą pasakojo V.Sakalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.