EUROLYGA 2023

D.Rasimovičiūtė: „Kojose jautėsi įtampa“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

D.Rasimovičiūtė suklydo paskutinėje šaudykloje.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
D.Rasimovičiūtė suklydo paskutinėje šaudykloje.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 11, 2014, 6:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:52 AM

Diana Rasimovičiūtė tris kartus apsilankiusi šaudykloje nepadarė nė vienos klaidos, tačiau paskutinis kartas buvo duobėtas – 29 metų biatlonininkė prašovė du kartus, suko du baudos ratus po 150 m ir moterų 7,5 km persekiojimo lenktynėse finišą pasiekė 43-čia.

Pradžia buvo labai sėkminga, nes iš 51-osios pozicijos startavusi D.Rasimovičiūtė šoktelėjo iki 40-osios vietos. Klaidos neleido išlaikyti aukštesnės pozicijos – distanciją ji įveikė per 34 min. 07,1 sek. ir nuo auksą iškovojusios Baltarusijos biatlonininkės Darjos Domračavos atsiliko 4 min. 36,4 sek.

„Jaudulys ir nuovargis“, – trumpai netaiklius bandymus šaudykloje paaiškino D.Rasimovičiūtė. Tačiau rezultatu lietuvė buvo patenkinta – rezultatas pagerintas aštuoniomis vietomis.

Penktadienį sportininkės laukia startas 15 km asmeninėse lenktynėse. Jei D.Rasimovičiūtė, susumavus visų trijų rungčių (sprinto, persekiojimo ir asmeninių lenktynių) rezultatus, pateks į trisdešimtuką, ji įgys teisę dalyvauti 12,5 km bendro starto lenktynėse, kurios vyks kitą pirmadienį.

„Čia biatlonas, čia visko gali būti. Nenoriu žadėti, bet yra vilčių, kad gal būti ir du startai“, – sakė biatlonininkė.

Beje, trečiadienį žiemos sporto gerbėjai Lietuvoje lietuviškų pavardžių statistikos lentelėse neišvys - Lietuvos sportininkai nestartuos.

– Diana, ar pakilimas aštuoniomis pozicijomis – jums daug ar mažai?lrytas.lt paklausė D.Rasimovičiūtės.

– Bent viena pozicija pakilti yra labai džiugu. Manau, neblogai. Ne stebuklai, bet gerai.

– Kodėl paskutinėje šaudykloje suklydote du kartus?

– Kojose jautėsi įtampa ir turbūt nuovargis. Be to, ir psichologija po trijų nulių padarė savo.

– Šiandien kalnuose buvo šilta, trasoje sniegas tapo minkštas. Kokios dabar buvo sąlygos?

– Trasa kai kuriose vietose yra labai minkšta, kitur, kur buvo uždaryta per treniruotes, labai kieta ir ideali. Man varžytis ant minkšto sniego, kuris reikalauja daug jėgos, yra patogiau, kai esu labai geros sportinės formos. Šiuo metu nesu net arti savo sportinės formos.

– Tepalą slidėms buvo sunkoka pritaikyti?

– Labai norėčiau padėkoti mūsų tepėjams, kurie yra tikri šaunuoliai. Slidės buvo puikiai paruoštos, leisdamasi nuo kalno galėdavau ilgiau pailsėti. Tai buvo labai didelis pliusas.

– Kokį balą sau pasirašytumėte už pasirodymą dvejose varžybose?

– Pirmiausia labai džiaugiuosi dėl savo šaudymo. Man tai suteikia jėgų. Pažymio sau nenorėtų rašyti, nes siekdama geresnės sportinės formos atidaviau visas jėgas, vykdžiau visus trenerių nurodymus. Aišku, norėtųsi, kad sportinė forma būtų geresnė, bet prisiminus, kokia ji buvo sausio mėnesį, dabar yra neblogai. O sau pažymio rašyti nenoriu, tegu tai daro treneriai (šypsosi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.