EUROLYGA

Jauniausia Rusijos olimpinė čempionė kalba apie klaidas

15-metė Julija Lipnickaja tapo jauniausia Rusijos sportininke, iškovojusia aukso medalį žiemos olimpinėse žaidynėse, rašo rt.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2014, 8:44 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:47 AM

Ledo čiuožėja iš Rusijos – viena jauniausių žiemos olimpinių žaidynių čempionių. 1994-aisiais Norvegijoje vykusioje žiemos sporto šventėje korėjietė Kim Yun-mi laimėjo greitojo čiuožimo varžybas būdama 13-os.

J.Lipnickaja yra šešiomis dienomis jaunesnė už Tarą Lipinski, kai ši ledo šokėja 1998-aisiais Nagane laimėjo auksą.

Rusijos dailiojo čiuožimo komanda pirmadienį aukso medalius užsitikrino dar prieš paskutinę rungtį. Jau po moterų laisvosios programos Rusijos komandos negalėjo pasivyti artimiausi varžovai, nors savo laisvąjį šokį dar turėjo atlikti ir ledo šokėjų poros. Moterų laisvąją programą laimėjo 15-metė J.Lipnickaja, surinkusi 141,51 taško.

Jai teko didžiulis iššūkis – varžytis su pagrindinėmis savo konkurentėmis iš Italijos, Kanados, Japonijos ir JAV.

Fantastiškame debiute J.Lipnickaja be vargo įveikė daug labiau patyrusias varžoves, tarp jų ir italę Caroline Kostner, kuriai tai buvo jau trečiosios olimpinės žaidynės. Taip pat antrą kartą olimpiadoje dalyvaujančią japonę Mao Asadą.

Sočio olimpinės žaidynės buvo pirmosios tokio aukšto lygio varžybos J.Lipnickajai, tačiau nerimo jos veide nebuvo matyti.

Sportininkė sakė, kad zonoje, kur atletai laukia įvertinimų, vyravo džiugi atmosfera.

„Šokėjas Maksimas Trankovas mane apkabino. Jevgenijus Pliuščenka sakė, kad visi turėtų iš manęs mokytis“, – pasakojo 15-metė.

Po pasirodymo, kurį atliko pagal muziką iš filmo „Schindlerio sąrašas“, J.Lipnickaja droviai žurnalistams aiškino, kad tai nebuvo jos geriausias pasirodymas.

„Man šis čiuožimas nebuvo geriausias. Dirbsiu, kad ištaisyčiau klaidas ir asmeniniuose čempionatuose pasirodymas būtų be trūkumų. Apmaudu, kad suklydau per paskutinį apsisukimą. Taip, aš galiu sustiprinti šuolius. Individualiose varžybose kelsiu sau aukščiausius tikslus“, – sakė jaunoji čempionė.

Jekaterinburge prie Uralo kalnų gimusi J.Lipnickaja pirmą kartą ant ledo stojo būdama ketverių. Sulaukusi 10 metų ji buvo laimėjusi visus savo miesto turnyrus, kuriuose dalyvavo. Atėjo laikas apsispręsti: keltis į sostinę ir siekti aukštumų arba mesti sportą.

Kai kilo klausimas apie kraustymąsi į Maskvą, jos motina Daniela nedvejodama viską paliko ir išvyko su dukra. Tai nebuvo lengva, tačiau ji tikėjo, kad Julija gali rodyti fantastiškus rezultatus.

2012-aisiais J.Lipnickaja laimėjo sidabro medalį Rusijos suaugusiųjų čempionate ir auksą tais pačiais metais vykusiame jaunimo čempionate.

2011–2012 metų sezoną Julija per  pasirodymus nė karto neparkrito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.