EUROLYGA 2023

D.Rasimovičiūtė finišavo 15 km asmeninėse lenktynėse

Diana Rasimovičiūtė baigė savo pasirodymus Sočio olimpinėse žaidynėse. Lietuvos biatlono lyderė penktadienį tašką padėjo 15 km asmeninėse lenktynėse. Silpniausios savo rungties distanciją D.Rasimovičiūtė įveikė per 49  min. 32,5 sek. Nuo lyderės ji atsiliko 6 min. 12,9 sek. Lietuvos sportininkė per keturis kartus ugnies ruože suklydo triskart.

Sekmadienį sprinto lenktynėse Lietuvos biatlono lyderė užėmė 51-ąją vietą, antradienį persekiojimo – 43-ąją.<br>A.Pliadžio nuotr. iš archyvo
Sekmadienį sprinto lenktynėse Lietuvos biatlono lyderė užėmė 51-ąją vietą, antradienį persekiojimo – 43-ąją.<br>A.Pliadžio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2014, 2:59 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:44 AM

D.Rasimovičiūtė užėmė 42-ąją vietą.

„Buvo ne mano diena. Nors labai ruošiausi varžyboms, jaučiausi lyg neturėčiau jėgų. Sezonas man buvo komplikuotas“ sakė D.Rasimovičiūtė.

Sekmadienį sprinto lenktynėse Lietuvos biatlono lyderė užėmė 51-ąją vietą, antradienį persekiojimo – 43-ąją (geriausi karjeros olimpiniai rezultatai buvo 18-oji ir 27-oji vietos 2006 metų Turino žaidynėse).

Per dvejas pirmąsias lenktynes Sočyje lietuvė šaudydama suklydo po du kartus. Sprinte tikslą pasiekė 8 iš 10 jos šūvių, persekiojime – 18 iš 20.

Čempionių pakyla. Aukso medalį iškovojo baltarusė Darija Domračeva. Vieną kartą šaudykloje suklydusi sportininkė startavo pirmoji ir distanciją įveikė per 43 min. 19,6 sek. D.Domračeva anksčiau auksą laimėjo persekiojimo lenktynėse. Sidabro medalis atiteko šveicarei Selinai Gasparin. Ji ugnies ruožuose nesuklydo nė karto, bet nuo lyderės atsiliko 1 min. 15,7 sek.

Bronza ant kaklo džiaugėsi Baltarusijos sportininkė Nadežda Skardino. Ji taip pat šaudė taikliai. Nuo tautietės ji atsiliko 1 min. 38,2 sek.

Startas. D.Rasimovičiūtė startavo dvidešimtuoju numeriu.

Šaudykla I. Gulėdama D.Rasimovičiūtė nepataikė vieną kartą. Po pirmojo šaudymo D.Rasimovičiūtė buvo 27-a. Ji nuo lyderės atsiliko 1 min. 41,5 sek.

Šaudykla II. Stovėdama D.Rasimovičiūtė prašovė ketvirtąjį šūvį. Po antrojo šaudymo D.Rasimovičiūtė buvo devynioliktoje vietoje. Ji nuo lyderės atsiliko 2 min. 47,8 sek.

Šaudykla III. D.Rasimovičiūtė gulėdama šaudė be klaidų ir išvengė baudos minučių. Ji nuo lyderės atsiliko 3 min. 31,6 sek.

Šaudykla IV. D.Rasimovičiūtė prašovė trečiąjį šūvį ir gavo baudos minutę. Nuo lyderės lietuvė atsiliko 5 min. 31,9 sek.

Lyderės.

I ugnies ruožas. A.Kuzmina (8 min. 46,5 sek.), G.Soukalova (atsilikimas -  0,5 sek.), K.Makarainen (1,8 sek.).

II ugnies ruožas. V.Vitkova (18 min.), O.Zaiceva (0,2 sek.), S.Gasparin (6,4 sek.).

III ugnies ruožas. D.Domračeva (26 min. 54,6 sek.), V.Vitkova (15, 1 sek.), K.Makarainen (19 sek.).

IV ugnies ruožas. D.Domračeva (35 min. 30,5 sek., viena klaida). S.Gasparin (1 min. 08,7 sek.), N.Skardino (1 min. 11,8 sek.).

Sekmadienį sprinto lenktynėse Lietuvos biatlono lyderė užėmė 51-ąją vietą, antradienį persekiojimo – 43-ąją (geriausi karjeros olimpiniai rezultatai buvo 18-oji ir 27-oji vietos 2006 metų Turino žaidynėse).

Per dvejas pirmąsias lenktynes Sočyje lietuvė šaudydama suklydo po du kartus. Sprinte tikslą pasiekė 8 iš 10 jos šūvių, persekiojime – 18 iš 20.

Įdomiausi faktai apie D.Rasimovičiūtė.

1. Biatlonininkė laisvai kalba latviškai. Jos širdies draugas – vienas geriausių visų laikų Latvijos biatlonininkų, dabartinis Lietuvos rinktinės treneris Ilmaras Bricis. 2006 metų pabaigoje pora tapę sportininkai kurį laiką treniravosi drauge su Latvijos rinktine.

„Iš pradžių buvo painiavos, nes latvių ir lietuvių kalbose yra žodžių, kurie skamba panašiai, bet reiškia ką kita. Pavyzdžiui, lietuviams žodis „grybas“ yra viena, o latviškai „gribet“ reiškia „norėti“, -- pasakojo D.Rasimovičiūtė.

I.Bricis irgi vis geriau kalba lietuviškai, nes dabar beveik visą sezoną praleidžia su Lietuvos rinktine. Kiti komandos biatlonininkai su treneriu iš Latvijos kalbasi rusiškai.

D.Rasimovičiūtė ir I.Bricis dar nėra oficialiai susituokę, bet vestuves planuoja. Pora turi įsigijusi būstą Priekulėje (Latvija), todėl biatlonininkė į Lietuvą grįžta vis rečiau.

2. D.Rasimovičiūtė labai mėgsta siuvinėti. Tačiau pastarasis neužbaigtas siuvinys – katinas – nebekeliauja drauge.

„Pradėjau ir numečiau, nes vis nerandu laiko. Po treniruočių ir varžybų norėdavosi pailsėti, o ne griebti siuvinį“, -- sakė D.Rasimovičiūtė.

3. D.Rasimovičiūtė labai myli gyvūnus, todėl niekada nesiryžtų medžioti. Tačiau Lietuvos rinktinės draugai jai yra iškrėtę pokštą, po kurio biatlonininkė ilgai negalėjo atsigauti.

2006 metų Turino žaidynių dalyvis Karolis Zlatkauskas kartą įteikė D.Rasimovičiūtei dėžutę.

„Atidariau ir atšokau. Dovana buvo gyva ir šokinėjo. Ten buvo varlė. Jų nebijau, bet labai išsigandau. Tiesiog nesitikėjau tokios dovanos“, -- pasakojo D.Rasimovičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.