EUROLYGA 2023

Dėl ateities dvejojanti D.Rasimovičiūtė: „Jaučiausi tuščia“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

D.Rasimovičiūtės nuotr.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
D.Rasimovičiūtės nuotr.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 14, 2014, 5:31 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:30 AM

Silpniausia Dianos Rasimovičiūtės rungtis - 15 km asmeninės lenktynės - Sočio olimpiadoje pareikalavo daugiausia jėgų ir apmaudo. O paskutinis finišas olimpiadoje užminė mįslių - kas laukia D.Rasimovičiūtės karjeros.

Distanciją 29-erių Lietuvos biatlonininkė įveikė per 49 min. 32,5 sek ir užėmė 42 vietą. Pirmajame, antrajame ir ketvirtajame ugnies ruožuose po kartą prašovusi lietuvė į savo rezultatą įsirašė papildomas tris minutes ir nuo nugalėtoja tapusios ir antrą aukso medalį Sočyje iškovojusios baltarusės Darjos Domračavos atsiliko 6 min. 12,9 sek.

„Buvo ne mano diena. Tai pats sunkiausias ir blogiausias mano pasirodymas šioje olimpiadoje", - po finišo liūdnai dėstė D.Rasimovičiūtė.

Sekmadienį sprinto lenktynėse Lietuvos biatlono lyderė užėmė 51-ąją vietą, antradienį persekiojimo – 43-ąją. Per dvejas pirmąsias lenktynes Sočyje lietuvė šaudydama suklydo po du kartus. Sprinte tikslą pasiekė 8 iš 10 jos šūvių, persekiojime – 18 iš 20.

- Kaip vertinate paskutinį savo pasirodymą olimpiadoje? - lrytas.lt paklausė D.Rasimovičiūtės.

- Net nežinau, ką pasakyti. Labai gaila, kad olimpiada taip pasibaigė, bet šį kartą buvo labai sunku. Trasoje bvau kažkokia tuščia ir be jėgų. Trasa yra nerealiai sunki ir čia varžantis reikia labai geros sportinės formos. Su kiekvienu startu dalis manęs pasilikdavo trasoje. Tiesiog buvo ne mano diena. Jaučiausi sunkiai. Tai buvo sudėtingiausios lenktynės Sočyje. Net prieš startą jaučiausi blogai.

- Kaip apskritai įvertintumėte savo rezultatus Sočio olimpiadoje?

- Žinoma, norėjosi, kad būtų geriau. Tikėjausi, kad su kiekvienu startu bus geriau. Bet yra taip, kaip yra. Tai yra olimpiada.

- Jums tai jau buvo ketvirtoji olimpiada. Galvojate apie penktą?

- Dabar nieko nenoriu sakyti. Spontaniškai daug ką galima pasakyti, bet... matysime. Jeigu viskas bus gerai, startuosime pasaulio taurės etapuose, o tada žiūrėsime.

- Ar galvojate apie kažkokį sprendimą?

- Žinoma, kad reikės apsispręsti, ką toliau daryti. Teoriškai viskas įmanoma, bet kita olimpiada būtų didžiulis žingsnis - juk tai yra ketveri metai. Kol kas neatsakysiu į šį klausimą.

- Ar ketvirtadienį stebėjote T.Kaukėno pasirodymą?

-Žinoma. Tomas šaunuolis. Visi buvome pasiruošę didžiuliam Lietuvai įvykiui. Gaila, kad taip neatsitiko. Bet tikiu, kad ateis ir pas mus šventė.

- Po finišo T.Kaukėnas buvo labai liūdnas. Ar penktadienį jo nuotaika pagerėjo?

- Jis jau vakar vakare greitai atsigavo. Juk tai yra biatlonas, kur labai daug netikėtumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.