EUROLYGA

Orai Sočyje – pusnuogiai žiūrovai, sportininkės ir sniego vonia

Saulės kepinami vyrai sportininkus stebi be marškinėlių. Merginos nuo šilumos gelbėjasi išsirengdamos arba prausdamos veidą sniegu. Tai – fragmentai ne iš paplūdimio, o žiemos sporto šventės – Sočio olimpinių žaidynių.

Sočyje - žiemos olimpinėms žaidynėms labai neįprasti vaizdai.<br>AP nuotr.
Sočyje - žiemos olimpinėms žaidynėms labai neįprasti vaizdai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2014, 10:32 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:19 AM

Ketvirtadienį Sočį vietomis šildė beveik vasariška šiluma. Termometrų stulpeliai rodė net 18 laipsnių šilumos.

Tai sportininkams sukėlė nepatogumų. Pavyzdžiui, 10 km klasikinio slidinėjimo varžybų dalyvės pasirinko ne įprastas žiemines, o aprangas su trumpomis rankovėmis arba netgi ir be jų.

Besiruošdamos varžyboms, ledo ritulio arenos prieigose kamuolį žaismingai spardė Kanados ledo ritulininkės. Viena jų mūvėjo trumpus šortukus.

Toliau nuo kalnų – dar šilčiau. Žmonės gali rengtis pavasariška arba vasariška apranga – šaltukas nejaučiamas.

Nors dėl šilumos kenčia sportininkai, kuriems tenka kovoti ne tik su varžovais, bet ir su pažliugusių trasų sąlygomis, žaidynių organizatoriai nepanikuoja.

„Visuomet sunku išlaikyti optimalią temperatūrą. Nerimo nėra, bet stebėsime situaciją“, – sakė tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) atstovas spaudai Markas Adamsas.

Sočio žaidynių organizatorių atstovė Aleksandra Kosterina tikina, kad jei prireiks, trasas užpils sniego rezervu: „Nerimo nėra, bet jeigu kas, mes esame visiškai pasiruošę imtis reikalingų priemonių.“

Penktadienį Sočyje temperatūra gali siekti net 18 laipsnių šilumos. Sekmadienį ir pirmadienį šiluma kiek sumažės (11-12 laipsnių), bet kitos savaitės viduryje vėl turėtų kilti (15-17 laipsnių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.