EUROLYGA 2023

A.Sereikaitė – apie japonės griūtį ir rekordą

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

A.Sereikaitė pusfinalyje pritrūko jėgų.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
A.Sereikaitė pusfinalyje pritrūko jėgų.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 15, 2014, 2:04 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:55 AM

Finišą kirtusi Agnė Sereikaitė pergalingai suspaudė kumštį ir netrukus sumušė rankomis su treneriu Jarmilu Hruza. 1500 metrų greitojo čiuožimo trumpuoju taku atrankos varžybose 19- metė lietuvė distanciją įveikė per 2 min. 21,9 sek. ir iš 18 į pusfinalių patekusių sportininkių pasiekė trečią rezultatą.

Pusfinalyje vilnietė buvo dar greitesne (2 min. 22,39 sek.), tačiau to jau nepakako - savo grupėje ilgai laikėsi penkta, bet paskutiniais ratais į priekį praleido dvi varžoves ir iš septynių sportininkių liko šešta. Pagal pasiektą rezultatą galutinėje rikiuotėje užėmė 16 vietą.

„Labai džiaugiuosi. Juk net penkiomis sekundėmis pagerinau savo asmeninį rekordą", - po pusfinalio sakė A.Sereikaitė.

Jaunoji olimpietė kol kas yra geriausią rezultatą Sočyje pasiekusi Lietuvos olimpinės rinktinės narė.

„Tikiuosi, kad ir Deividas su Isabella bus aukštai. Jie tai gali", - vylėsi kartu su dailiojo čiuožimo pora D.Stagniūnu ir I.Tobias olimpiniame kaimelyje Alderyje gyvenanti A.Sereikaitė.

Lūkesčius viršijusi A.Sereikaitė yra pirmoji Lietuvos atstovė, olimpinėse žaidynėse dalyvaujanti greitojo čiuožimo varžybose. Olimpiadoje ji debiutavo trečiadienį, kai 500 m lenktynėse nepateko į ketvirtfinalį.

- Agne, kaip pavyko atrankos varžybose užimti trečiąją vietą? - lrytas.lt paklausė A.Sereikaitės.

- Labai gerai čiuožiau, užsiėmiau gerą poziciją, stengiausi blokuoti už manęs esančias sportininkes ir laikytis paskui dvi pirmaujančias varžoves. Planas pavyko ir patekau į pusfinalį.

- Kokius tikslus sau kėlėte pusfinalyje?

- Planas buvo patekti į B finalą. Iš pradžių laikiausi tarp tų vietų, bet paskutiniai du ratai nepasisekė. Neužteko jėgų, be to, stengiausi blokuoti varžoves iš išorės, bet mane aplenkė iš vidaus. Vėliau kilo sumaištis, o varžovės iš Japonijos Ayuko Ito griūtis sumažino mano greitį. Bet apskritai rezultatu esu labai patenkinta.

- Kodėl krito Japonijos čiuožėja?

- Buvo sportinė situacija - viena į kitą trenkėmės pačiūžomis, varžovė neišsilaikė ir krito. Vėliau mane aplenkė varžovė iš Prancūzijos Veronique Pierron, o pačioje pabaigoje, prie pat finišo, rusė (Olga Beljakova). Jau buvau labai pavargusi, nes čiuožiau dideliu greičiu, be to, mano greitis po susidūrimo su japone buvo gerokai sumažėjęs.

- Kada labiau jaudinotės - prieš atrankos lenktynes ar prieš pusfinalį?

- Prieš atranką įtampa buvo didesnė. Grupėje varžėsi panašaus pajėgumo varžovės ir jeigu čiuožimas būtų buvęs lėtesnis, kova būtų nuožmesnė. Bet tempas buvo greitas ir išsilaikė patys geriausi (šypsosi). O prieš pusfinalį buvau laiminga dėl to, kad ten patekau, todėl norėjau mėgautis pačiu čiuožimu ir atiduoti visas jėgas.

- Savo tikslus olimpiadoje įvykdėte su kaupu?

- Tai, ką aš ir mano treneris planavome, pasiekėme. Prieš olimpiadą norėjome patekti į kitą etapą, o vėliau jau aplenkti bent pusę varžovių. Abu tikslus pasiekėme ir dėl to esame labai patenkinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.