EUROLYGA 2023

Baltarusijai tiek medalių Sočyje nė nesisapnavo

Baltarusija pernai išgyveno sporto tragediją, kai šalies prezidento Aliaksandro Lukašenkos dievinamo ledo ritulio rinktinė nesugebėjo prasimušti į Sočio žiemos olimpines žaidynes, bet dabar ši nesėkmė jau nieko nejaudina.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-15 11:09, atnaujinta 2018-02-16 07:06

Kai penktadienį Baltarusijos sportininkės Sočyje pelnė tris medalius per vieną dieną, o bendrojoje medalių lentelėje Baltarusija aplenkė net ir Rusiją, euforija užplūdo ne tik A.Lukašenką. Kol vieni šventė Valentino dieną, baltarusiai šienavo medalius.

Iki šeštadienio jie buvo iškovoję 3 aukso ir 1 bronzos ir tarp visų šalių buvo septinti.

Per visą žiemos olimpinių žaidynių istoriją Baltarusija buvo pelniusi tik vieną aukso medalį - 2010 metais Vankuveryje jį iškovojo akrobatinio slidinėjimo atstovas Aleksejus Grišinas.

O dabar Sočyje viena biatlonininkė Darja Domračava pelnė jau du aukso medalius. Penktadienį bronzą dar pelnė kita biatlono atstovė Nadzeja Skardzina, o auksą iškovojo geriausiai akrobatinius šuolius atlikusi Ala Cuper.

Pastaroji sportininkė, beje, gimusi Ukrainoje, tapo vyriausia visų laikų olimpine akrobatinio slidinėjimo čempione - jai penktadienį buvo 34 metais ir 304 dienos.

Maža to - prieš dvejus metus ji pagimdė kūdikį ir jau neketino grįžti į sportą. Tačiau Baltarusijos sporto valdininkai įkalbėjo A.Cuper pabandyti, nes tiesiog neturėjo jai pamainos.

A.Cuper tai buvo jau penktoji olimpiada, o geriausią rezultatą ji buvo pasiekusi 1998 metais, kai atstovavo Ukrainai ir buvo penkta.

Vėliau ji persikėlė į Gomelį ir atstovaudama Baltarusijai olimpinėse žaidynėse užėmė 9-ąją, 10-ąją ir 8-ąją vietas.

Įdomu, kad penktadienį D.Domračava ir A.Cuper iškovojo auksą rungtyniaudamos 13-uoju numeriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.