EUROLYGA 2023

A.Sereikaitė nujautė, kad bus diskvalifikacija

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

A.Sereikaitė (dešinėje) rizikavo, bet buvo diskvalifikuota.<br>A.Pliadis (LTOK) nuotr.
A.Sereikaitė (dešinėje) rizikavo, bet buvo diskvalifikuota.<br>A.Pliadis (LTOK) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 18, 2014, 12:30 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:19 AM

„Dabar esu „nulinė" - tai geriau už pirmąją vietą", - nusijuokė Agnė Sereikaitė. Paskutinėje savo rungtyje Sočyje 19-metė čiuožėja buvo diskvalifikuota, tačiau nesėkmingai pasbaigęs pasirodymas 1000 m lenktynėse trumpuoju taku pernelyg nenuliūdino jaunosios Lietuvos olimpietės.

Antradienį vidurdienį „Iceberg" arenoje A.Sereikaitė startas nežadėjo nieko blogo - ji pirmuosius ratus suko antra. Bet antrajame rate suklydo, liko paskutinė, o bandydama aplenkti varžoves, atsitrenkė į Kinijos čiuožėją Kexin Fan ir buvo diskvalifikuota. Likę penki ratai buvo tik formalumas.

Jos grupėje pirmąsias dvi vietas užėmė ir į ketvirtfinalį pateko  Pietų Korėjos čiuožėja Alang Kima ir kinė K.Fan. Trečia liko rusė Olga Beljakova.

Nepaisant šios nesėkmės, pirmą kartą Lietuvos garbę greitojo čiuožimo trumpajame take gynusi A.Sereikaitė Sočyje parodė geriausius rezultatus iš Lietuvos olimpiečių. Nors savo mėgstamoje 500 m distancijoje ji į ketvirtfinalį nepateko, užėmė 24-ąją vietą.

Sėkmingiausiai Čekijoje besitreniruojanti vilnietė pasirodė 1500 m lenktynėse - pasiekė pusfinalį, o galutinėje įskaitoje liko 16-ta.

- Agne, startas buvo neblogas, bet vėliau jus aplenkė visos varžovės. O bandymas susigrąžinti prarastas pozicijas baigėsi diskvalifikacija. Kodėl taip nutiko? - lrytas.lt paklausė A.Sereikaitės.

- Žinojau, kad bus labai sudėtingos lenktynės, o būti trečia ar ketvirta tikrai nenorėjau. Rizikavau, o tai darydama žinojau, kad bus arba gera pozicija, arba diskvalifikacija. Nenorėjau, kad finišavusi liūdėčiau dėl to, kad kažko nepadariau.

Pirmuosiuose ratuose buvau pirma, bet tada susvyravau ir mane aplenkė visos varžovės. Tada vėl pavyko jas pasivyti, norėjau aplenkti varžovę iš Rusijos, bet ji sulėtėjo ir buvo kontaktas su kine. Įvažiavau į ją ir supratau, kad bus diskvalifikacija.

- Nepaisant nesėkmingo finišo, esate patenkinta savo startais olimpiadoje?

- Žinoma. Gal tik su 500 m lenktynėmis nepasisekė. Olimpiada man galėjo prasidėti 1000 m lenktynėmis - būčiau įsivažiavusi ir nuveikusi daugiau savo mėgstamoje distancijoje. Bet 1500 m lenktynėse pagerinau savo rekordą, užėmiau 16 vietą ir dėl to esu labai patenkinta.

- Ką jums apskritai davė dalyvavimas olimpiadoje?

- Pirmiausiai įgavau daug patirties. Ir jeigu ateityje pateksiu į kitą olimpiadą, tikriausiai ir pateksiu (šypsosi), bus mažiau jaudulio. Žinosiu, kas yra pirmasis startas, turėsiu daugiau pasitikėjimo savimi. Įrodžiau sau ir kitiems, kad galiu varžytis ir ilgose distancijose. Įgyta patirtis visada yra gerai.

- Ar jums nekeista, kad iš Lietuvos olimpiečių pasiekėte geriausią poziciją?

- Mano pozicija gera, bet tiek Tomas (biatlonininkas Tomas Kaukėnas - red.), tiek ir čiuožėjai (Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas - red.) tai pat pasirodė gerai. Vietos labai nesureikšminu.

- Kaip galvojate, ar jūsų sėkmė olimpiadoje prisidės prie greitojo čiuožimo trumpuoju taku populiarinimo Lietuvoje?

- Gal kažkas ir prisidės prie treniruočių. Aš galiu populiarinti tiesiogiai, bet reikia, kad būtų ir geresnės sąlygos. Bet tai - ne mano darbas. Aš savo darbą padariau (juokiasi).

- Kokie artimiausi jūsų planai?

- Dabar laukia olimpiados uždarymas (šypsosi). Po žaidynių grįžtame į Čekiją, vėliau dalyvausime pasaulio jaunimo čempionate Turkijoje, po jo vyksime į pasaulio čempionatą Monrealyje, Kanadoje. Tada ilsėsiuosi ir ruošiuosi naujam sezonui.

- Jau ketverius metus treniruojatės Čekijoje. Ar nenorėtumėte išbandyti jėgų Pietų Korėjoje?

- Ten visiškai kitokios treniruočių sąlygos - jie treniruojasi nežmoniškai daug ir labai sunkiai. Iš 100 sportininkų du ar trys ištvėrę gali tapti pasaulio ar olimpiniais čempionais. Bet važiuodamas į tą šalį rizikuoji, kad busi visiškai nutreniruotas, nors, žinoma, gali ir labai patobulėti. Bet nesu girdėjusi, kad kas nors vyktų ten treniruotis.

- Ar Čekijoje jums siūlė priimti šios šalies pilietybę?

- Ne, juk ši šalis ir taip turi gerų, perspektyvių čiuožėjų. O jei ir siūlytų, nesutikčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.