EUROLYGA 2023

T.Kaukėnas: „Dabar situacija biatlone keisis – viskas gerės“

Būrys gerbėjų. Garsūs šūksniai „ačiū“ ir šypsenos. Toks buvo Lietuvos olimpiečių sutikimas Vilniaus oro uoste, kai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas sugrįžo iš Sočio žaidynių.

T.Kaukėnas džiaugėsi, kad paliko Sočį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
T.Kaukėnas džiaugėsi, kad paliko Sočį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2014-02-18 23:59, atnaujinta 2018-02-16 03:54

Interviu su D.Rasimovičiūte skaitykite čia.

„Tiek bučinių, apkabinimų ir gėlių nesu gavęs gyvenime“, - sakė T.Kaukėnas.

Geriausią rezultatą jis pasiekė vyrų 20 km asmeninėse lenktynėse, kai užėmė 23 vietą ir nuo lyderio atsiliko 3 min. 07,2 sek.

- Koks Sočis liko mintyse?, - žurnalistai paklausė T.Kaukėno.

- Nuostabus. Net svajonėse negalvojau, kad gali būti taip gerai. Po pasirodymų sulaukiau daug sveikinimų, bet sugrįžus į Lietuvą laukė antroji banga. Ji buvo stipresnė.

- Kaip pats vertinate savo rezultatus?

- Gerai. Kodėl sakau gerai? Užėmiau 23 vietą, bet tikėjausi, kad bus 21-oji. Jeigu būtų geriau nei pernai pasaulio čempionate, tada būčiau sakęs, kad labai gerai.

- Ar ilgai neužmigote naktį po asmeninių lenktynių?

- Atrašinėjau į laiškus, į sveikinimus. Tačiau vėliau greit užmigau, problemų neturėjau. Galėjau ilgai pamiegoti ryte. Emocijos man greit nuslūgsta.

- Jeigu galėtumėte atsukti laiką atgal – ką keistumėte?

- Tą paskutinį šaudymą (triskart suklydo, turėdamas progą laimėti sidabrą). Nežinau, ar galėčiau ką nors pakeisti. Bet mėginčiau labiau susikaupti. Atrodo, kad dariau viską, kaip visada, bet kažko pritrūko.

- Pirmą kartą pateko į šaudyklą, turėdamas progą iškovoti medalius?

- Manau, kad taip. Pirmą kartą gyvenime. Bet viena pusė blyno buvo gera, o ketvirtis pridegė.

- Kas labiausiai įstrigo atmintyje iš Sočio?

- Kai finišavau asmeninėse lenktynėse. Tada švieslentėje pamačiau savo rezultatą ir supratau, kad galėjau laimėti medalį.

- Buvo daugiau paguodos žodžių ar sveikinimų?

- Vien tik sveikinimai. Neišgirdau jokių blogų žodžių ar pamokymų. Visi sakė, kad pasirodžiau gerai. Visi džiaugėsi.

- Esate sakęs, kad kai kurie sportininkai – arogantiški, vaikšto iškėlę nosis prieš mažiau žinomus sportininkus. Ar dabar esate pastebimas?

- Kai kurie jau dabar kitaip žiūri. Vokiečiai sveikinasi. Daug sportininkų sužinojo apie mane. Žinoma jie dalyvavo varžybose ir nematė, kaip kas vyko. Gal peržiūrėję įrašą pamatys, kad buvau lyderis. Tada gal dar kitaip žiūrės. Pažiūrėsime per pasaulio taurės etapus, kaip yra.

- Ar ir dabar turėtume tikėtis aukštų rezultatų?

- Išlaikyti gerą fizinę formą – sunku. Rezultatas šiek tiek kris, bet gal sezono pabaigoje vėl įgausiu tą formą ir parodysiu neblogų rezultatų. Dar planų nedėliojau, tad žiūrėsiu, kaip bus.

- Ar galėjote likti ir stebėti Sočio žaidynių uždarymą?

- Galimybė visada yra, bet buvo užsakyti bilietai. Be to, ten pasidarė blogas oras. Džiaugiuosi, kad išvažiavau. Nereikia klampoti per tą sniegą, šlapdribą ir balas. Kai aš dalyvavau, buvo geras oras, o dabar jau jis toks nėra. To grožio nėra.

- Ar treniruojantis Lietuvoje galima siekti rimtų pergalių?

- Manau, kad dabar situacija keisis, viskas gėrės. Lietuvos biatlonas profesionalėja, viskas juda į gerą pusę. Tad įmanoma ir kovoti.

- Bet po Rūtos Meilutytės triumfo neišdygo daugybė baseinų...

- Man gal jau neteks sportuoti naujose bazėse. Dabar treniruojamės užsienyje, nes reikia dirbti aukštikalnėse. Bet sporto bazės ir šaudyklos padėtų pritraukti jaunimo.

Rezultatai.

T.Kaukėnas.

10 km sprintas. 48 vieta. 26 min. 26,2 sek. Nuo lyderio atsiliko 1 min. 52,7 sek. 12,5 km persekiojimo lenktynės. 40 vieta. 36 min. 49,8 sek. Nuo lyderio atsiliko 3 min. 01,2 sek. 20 km asmeninės lenktynės. 23 vieta. 52 min. 38,9 sek.

D.Rasimovičiūtė.

7,5 km sprintas. 51 vieta. 23 min. 18,6 sek. Nuo lyderės atsiliko 2 min. 11 sek. 10 km persekiojimo lenktynės. 43 vieta. 32 min. 07,1 sek. Nuo lyderės atsiliko 4 min. 36,4 sek. 15 km asmeninės lenktynės. 42 vieta. 49 min. 32,5 sek. Nuo lyderės atsiliko 6 min. 12,9 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.