EUROLYGA 2023

Dėl įvykių Kijeve Ukrainos slidininkės boikotavo startą Sočyje?

Dvi Ukrainos slidininkės nestartavo olimpinėse žaidynėse Sočyje. Marina Lisagor ir Katerina Serdiuk turėjo varžytis trečiadienį priešpiet vykusiose slidinėjimo komandinėse sprinto varžybose, tačiau dėl neskelbiamų priežasčių starte nepasirodė. Gali būti, jog tai susiję su kruvinais įvykiais Kijeve, kur per antradienį atsinaujinusius protestuotojų susirėmimus su valdžios pajėgomis jau žuvo mažiausiai 25 žmonės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2014, 12:48 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:25 AM

Pranešama, kad abi sportininkės pastaruoju metu neturėjo jokių traumų, buvo geros formos.

Tačiau oficialiame Ukrainos olimpinio komiteto interento puslapyje nurodyta, kad K.Serdiuk varžybų išvakarėse patyrė nugaros traumą.

Ukrainos kalnų slidininkas Dmytro Mycakas, startavęs didžiojo slalomo rungtyje, teigė, kad įvykiai jo tėvynėje jį labai nuliūdino. „Manau, jie turėtų liautis vardan olimpinių žaidynių... Dabar Ukrainoje jie tiesiog pamišo“, – „Reuters“ naujienų agentūrai sakė 18-metis kalnų slidininkas iš Kijevo. Jis pasakojo, kad trečiadienio rytą prieš startą kalbantis su tėvais šie neužsiminė apie smurtą Ukrainoje. Bet atletas jau žinojo apie tragiškus įvykius tėvynėje. „Mes stengiamės apie tai nekalbėti, negalvoti apie tai. Bet, žinoma, tai labai liūdina, – kalbėjo D.Mycakas. – Taip, tai trukdo, visi apie tai kalba. Net ir prieš startą, ir finišavus žmonės klausinėja: „Kas vyksta tavo šalyje, kas atsitiko?“

Beje, Ukrainos olimpinio komiteto prezidentas, legendinis šuolininkas su kartimi Serhijus Bubka prašė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) startuoti su juodomis gedulą simbolizuojančiomis juostelėmis.

Vis dėlto toks ukrainiečio prašymas buvo atmestas.

Gedulo juostelėms - ne

Beje, Norvegijos slidininkės sulaukė IOC įspėjimo. Dar šeštadienį per persekiojimo lenktynes visos skandinavės čiuožė užsidėjusios juodą gedulo raištį. Taip jos norėjo pagerbti olimpiados išvakarėse žuvusio komandos draugės Astrid Jacobsen brolio atminimą. Bet iš karto po pirmųjų varžybų norvegės gavo oficialų IOC laišką.

„Olimpiados varžybos nėra ideali vieta tokiems veiksmams“, – šaltai aiškino IOC atstovas spaudai Markas Adamsas. Kartu su norvegėmis IOC iš anksto įspėjo ir akrobatinio slidinėjimo atstovus, kurie norėjo specialiai išpiešti savo šalmus, pagerbdami savo kolegę Sarah Burke,  2012-ųjų sausį tragiškai žuvusią per treniruotę.

„Tai nėra mūsų reglamento klausimai. Bet reikia visiems žinoti, kas yra leistina per olimpines varžybas“, – aiškino M.Adamsas. Bet ar IOC turi kitų idėjų, kaip būtų galima pagerbti žuvusią sportininkę?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.