EUROLYGA 2023

Humoristas M.Katleris – apie akmenslydį ir Selą ant slidžių

„Tikriausiai Lietuvoje esu vienas daugiausia apie akmenslydį nusimanančių žmonių“, – nustebina humoristas Mantas Katleris. Iš pradžių tai nuskamba kaip pokštas, tačiau vaikinas kalba visiškai rimtai. Penktadienį jis pirmą kartą sėdo prie komentatoriaus mikrofono. Kartu su komentatoriumi Karoliu Tiškevičiumi jis „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje komentavo akrobatinio slidinėjimo moterų slidžių kroso varžybas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Feb 21, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:45 AM

„Lietuvos ryto“ televizijos eteryje olimpines žaidynes kartu su profesionaliais komentatoriais komentuoja ir žinomi žmonės, kaip Arūnas Valinskas, Arnoldas Lukošius, reperis Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

„Planavau šiek tiek daugiau pasidomėti, bet statistiką nagrinėti nebuvo labai įdomu, todėl pažiūrėjau internete vaizdo įrašų iš Vankuverio žaidynių, vyrų ir moterų varžybų. Tikrai sudomino“, – portalui  lrytas.lt sakė M.Katleris.

– Mantai, ar yra sporto šaka, kurią dar norėtumėte pakomentuoti?

– Labai norėjau pakomentuoti akmenslydį, ir šiandien galėjo būti ta galimybė. Tikriausiai Lietuvoje esu vienas daugiausia apie akmenslydį nusimanančių žmonių.

– Akmenslydis? Tikrai?

– Taip. Nežinau visų sportininkų pavardžių, bet žinau taisykles, sistemą, metimus, žinau, kodėl valo ledą, ir kiek sveria tas akmuo. O sveria 20 kg.

Man visada įdomūs tokie dalykai, kurie kitiems gal neatrodo įdomūs. Daug kas sako, kad tai yra viena nuobodžiausių sporto šakų, bet man akmenslydis visai įdomus, nes ten reikia strategijos ir daug meistriškumo.

– Kokia žiemos sporto šaka jums arčiausiai širdies?

– Biatlonas. Žinau kiekvieną lyderį, kiekvieną autsaiderį ir manau, jog galėčiau pakomentuoti ne blogiau nei profesionalūs komentatoriai.

– Ar turite favoritą?

– Biatlone palaikau norvegą Emilį Hagle Svendseną, kuris laimėjo kelis aukso medalius. Iš moterų esu už čekę Gabrielą Soukalovą (ji laimėjo 2 sidabro medalius. – Red.).

Paprastai sergu už tas šalis, kurios nėra olimpinių žaidynių viršūnėje. Tas, egzotiškesnes. Net Australiją priskirčiau prie egzotiškų.

– Palaikėte Jamaikos bobslėjininkus?

– Žiūrėjau jų dvivietį nusileidimą. Žinoma, jie nieko nelaimėjo, bet buvo smagu pažiūrėti.

– Kokią žiemos sporto šaką pats norėtumėte išbandyti?

– Turbūt biatloną. Nelabai mokėčiau slidinėti, nes esu tik kartą bandęs universitete per fizinio lavinimo pamoką, bet pašaudyti tikrai būtų smagu.

– Komentuodamas prašėte kolegos parodyti vienos sportininkės nuotrauką. Į ką dažniausiai atkreipiate dėmesį stebėdamas moterų varžybas?

– Jeigu yra galimybė, mėgstu pasižiūrėti, kaip jos atrodo, ypač biatlonininkės. Žinoma, man, kaip vyrui, tai šiek tiek lemia  sprendžiant, už ką sirgti. Bet labai didelės įtakos neturi.

Turiu pasakyti, kad yra tikrai gražių biatlonininkių. Tiek šveicarės seserys Aita, Elisa ir Selina Gasparin, tiek ta pati G.Soukalovą. Šiek tiek sunkiau sirgti už tą, kuri yra visiškai nepatraukli, bet išvaizda nėra pats svarbiausias dalykas.

– Lietuvai Sočyje atstovavo devyni sportininkai. Kaip manote, kodėl negalime pasigirti gausesne delegacija olimpinėse žaidynėse? Štai kaimynai latviai išsiuntė kelis kartus daugiau sportininkų.

– Ką pasėsi, tą ir pjausi. Lietuvoje visi pinigai skiriami krepšiniui, o žiemos sportui, kaip suprantu, skiriama labai mažai. Latvijoje, kiek žinau, yra ne viena bobslėjaus trasa, vien Rygoje yra dvi ledo arenos. Tiesiog sudarytos daug geresnės galimybės.

Tačiau nemanau, kad čia kažkas blogai. Jau geriau turėti stiprią krepšinio rinktinę, už kurią kiekvienos vasaros pabaigoje galima pasirgti, negu visada žiūrėti latvių krepšininkus ar ledo ritulininkus, kurie patenka į rimtesnius turnyrus, bet nieko rimto nelaimi. Manau, kad Lietuvos pozicija yra geresnė.

– Tailandui kalnų slidinėjimo varžybose atstovavo smuikininkė Vanessa Mae. Kokią Lietuvos žvaigždę norėtumėte pamatyti olimpinėse žaidynėse?

– Norėčiau pamatyti ką nors iš tų įžymybių, kurios dalyvauja tuose ledo šokių realybės šou. Kai pasižiūri, visai neblogą lygį kai kurie pasiekė, kelis mėnesius pasitreniravę. Šiaip bet kokia įžymybė būtų įdomi. Žinoma, Selas (Egidijus Dragūnas. – Red.). Pastačius Selą ant slidžių ar pačiūžų, būtų visiems labai įdomu pažiūrėti.

– Su K.Tiškevičiumi komentavote nevengdami pajuokauti. Koks komentavimas jums labiau patinka: emocingas ar rimtas?

– Man vis dėlto patinka, kai žmonės ir pajuokauja. Mano mėgstamiausias komentatorius yra Nerijus Kesminas. Jis kalba su visais savo deminutyvais, skambiomis frazėmis, įdomiau žiūrėti. Jeigu aš būčiau profesionalus komentatorius, nevengčiau pajuokauti. Manau, žiūrovams tai būtų tik privalumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.